Készült: 2020.02.26.17:13:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2017.11.13.), 154. felszólalás
Felszólaló Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ismeretes, a Czeglédy Csaba által működtetett bűnszervezet több milliárd forinttal károsította meg az államkasszát, több száz embert csapott be, akik a mai napig nem kapták meg a bérüket. Egy tavalyi törvénymódosítás következtében a felnőttmunkaerő-kölcsönzők és az iskolaszövetkezetek is bekerültek a fordított áfa körébe, ezáltal a Czeglédy által működtetett bűnszervezetek egyre nehezebben tudták tevékenységüket végezni.

Ezért lett szükség arra, hogy a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára segítsen.

Mint ismeretes, az Altus Portfólió Zrt. több alkalommal több száz millió forintot adott kölcsön a Human Operator Zrt.-nek, így Gyurcsány cégén keresztül nemcsak baráti kölcsönt biztosított a Czeglédy által irányított Human Operator Zrt.-nek, hanem a pénzen keresztül részt vett a bűnszervezet működtetésében és pénzelésében. Az ok pedig nagyon egyszerű, tisztelt államtitkár úr: ebben az esetben is a négyesmetró-projektnél jól bevált módszert követték a baloldali politikusok. Vagyis a korrupciós pénzek itt is a pártfinanszírozást szolgálták.

Az ügy szálai egyre inkább az MSZP-hez és a DK-hoz vezetnek, és alaposan feltehető, hogy az eltűnt pénzek jelentős része e két párt kasszájába került. Kérdezem államtitkár urat, hogy a nyomozó hatóság vizsgálja-e, hová kerültek vagy hová tűntek az elcsalt milliárdok, és vizsgálják‑e a tiltott pártfinanszírozás kérdését. Köszönöm válaszát.
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai