Készült: 2020.06.03.10:03:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 148. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HARRACH PÉTER (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Én televízión néztem a vitát, és kénytelen voltam bejönni, mert megdöbbentett Szabó Zoltán hangneme (Dr. Szabó Zoltán: Megtisztel, képviselő úr.) Bocsánatot kérek, néhány kérdést le kell szögeznünk. Az első az, hogy a költségvetés helyzete nem magától olyan, amilyen, ez hét és fél év kemény munkájának az eredménye. Értem, hogy miért frusztráltak, persze, de némi alázatosságot és tiszteletet azért meg kellene adni a felszólalóknak. (Kovács Tibor: Hogyne, ha igazat mondanak!) A frusztráltság agressziót szül (Dr. Lamperth Mónika: Meghúzták a macska bajszát! - Kovács Tibor: Ajjaj!), ezt látjuk most a szocialista padsorokban; egy kis alázat, egy kis tisztelet, illő nyugalom. (Derültség az MSZP soraiban.).

A másik alapvető tény, amit le kell szögeznünk, hogy a költségvetésben arra van pénz, amit fontosnak tartunk. Ez a költségvetés olyan szemléletet tükröz, ami torz társadalomképet mutat. Tessék egy kicsit átgondolni, hogy mely rétegek kapnak támogatást és melyek rétegek nem. Az önök költségvetési előterjesztésében vissza kell térnem egy konkrét témára, az iskolai étkeztetésre. Azt nem az ellenzék terjesztette be, azt a szocialista kormány terjesztette be. Ez védhetetlen. Az, hogy önök rájöttek, milyen bűnt követtek el, és utána megpróbálják jóvátenni, az egy dolog, de ne vitassák el az ellenzéktől, hogy ezt ő vetette fel. Tehát arra van pénz, amit fontosnak tartunk, és most azért ülünk itt, hogy ezeket a pontokat megtaláljuk.

Én biztos vagyok benne, hogy az ellenzéki javaslatokat önök, mint eddig, le fogják söpörni, de nem adjuk fel, újból és újból előterjesztjük, és azt, hogy némi remény van bennünk, az mutatja, hogy itt vagyunk.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai