Készült: 2020.12.01.06:04:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

68. ülésnap, 64. felszólalás
Felszólaló Tukacs István (MSZP)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:04

Felszólalások:  <<  64  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár úr, önmagában elég lenne a válasz nem elfogadásához annak ismerete, hogy Németországgal példálózni nem jó dolog, hiszen ott többkulcsos adórendszer van. Önök egykulcsos adórendszert vezettek be, mi pedig a többkulcsos mellett érvelünk.

De nem ezért nem fogadom el. Azok nevében nem fogadom el, akik rosszul jártak az önök adórendszerével, és ön azt mondja, hogy egy gazdasági élénkülés reményében kell elszenvedniük ezt a veszteséget. Tehát egy jövőbeni reménybeli pénzből kell kifizetni az ez évi számláikat, azokat az emelkedő rezsiszámlákat, amelyekhez szintén van némi közük.

Államtitkár Úr! Ön azt állítja, hogy aki többet dolgozik, annak több marad. Én pedig azt állítom, hogy a jelenlegi állapot szerint, aki ugyanannyit dolgozik, attól önök elvesznek, annak kevesebb marad.

És a diktatúra tárgykörében még egy mondatot. Igen, van olyan, amikor valamit elvesznek, és másnak adnak, elveszik például a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat, és odaadják a gazdagok adórendszerének.

Köszönöm a szót, elnök úr, nem fogadom el a választ. (Taps az MSZP soraiban.)

Felszólalások:  <<  64  >>    Ülésnap adatai