Készült: 2020.10.01.10:35:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

215. ülésnap, 312. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka önálló indítvány elfogadva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:02

Felszólalások:  <<  312  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Energia Hivatal 2000. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadását kezdeményező országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a határozati javaslatot 200 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.

 

Soron következik az állampolgári jogok országgyűlési biztosának tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az emberi jogi bizottság önálló indítványát H/4578. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Emlékeztetem önöket, hogy a kormány álláspontját valamennyi beszámolóval kapcsolatban az igazságügy-miniszter asszony az általános vita során már ismertette, így most a határozathozatalra kerül sor.

 

 

(19.10)

 

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az állampolgári jogok országgyűlési biztosának tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 310 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 13 tartózkodással a határozati javaslatot elfogadta.

 

Soron következik a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az emberi jogi bizottság önálló indítványát H/4580. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 307 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadta.

 

Soron következik az adatvédelmi biztos beszámolójának elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az emberi jogi bizottság önálló indítványát H/4579. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az adatvédelmi biztos beszámolójának elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 287 igen szavazattal, 17 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadta.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a gázközművagyonnal kapcsolatos önkormányzati igények rendezéséről szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/2933. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/2933/63. és T/2933/81. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Dávid Ibolya igazságügy-miniszter asszonynak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

 

Felszólalások:  <<  312  >>    Ülésnap adatai