Készült: 2020.09.22.14:37:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

192. ülésnap (2004.12.01.), 110. felszólalás
Felszólaló Németh Szilárd István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÉMETH SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én egy olyan kórházi esetről szeretnék beszámolni, ami ennek a privatizációnak, amiről önök itt beszéltek, az áldozata lett, ez pedig a Csepel-sziget 150 ezer emberétől vett el kórházat - ugye, emlékeznek még, a Weiss Manfréd Kórházról van szó. Hiszen a privatizáció mögött, amiről önök beszélnek, nem az húzódik meg, hogy bevonjunk-e magántőkét az egészségügyi ellátásba, avagy sem, hanem egyértelműen az látható, mint a csepeli eset is mutatja, hogy hogyan lehet minél gyorsabban és minél olcsóbban megszerezni azt az ingatlanvagyont, amivel a kórház rendelkezik.

A módszer mindenki előtt világos, és ez történt Csepelen is: először két kórházat összevonnak, a csepeli Weiss Manfréd Kórházat hozzákapcsolták a pesterzsébeti kórházhoz, a Jahn Ferenc Kórházhoz, majd az összes aktív ellátást átvitték a Jahn Ferenc Kórházba, maradt a krónikus belgyógyászat Csepelen, az is most már december 31-ével meg fog szűnni. Tehát kiüresítették a telephelyet, teljesen leamortizálták, és most jöhet a következő állomás, amikor mindezt a telephelyet fillérekért át lehet játszani a barátoknak. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!)

Csepelen egyébként az egészségügyet felügyelő alpolgármester, szocialista alpolgármester hétfőn, a közmeghallgatáson már bevallotta, hogy tárgyalásokat folytatnak, és bizony ebben a kormánynak a támogatását is bírják, hogy a csepeli kórház privatizációja ilyetén módon megvalósuljon.

Én azt gondolom, hogy közben nem gondoltak arra, hogy mi történik az emberekkel, akik lakóhelyüktől függően 25-50 perccel később jutnak kórházba. A szülő mamáknak, a súlyos betegeknek a Gubacsi-hídon - amely egy kétszer egysávos híd - kell mentővel átjutniuk Csepelről a kórházba, és amikor itt óriási tumultus van (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a reggeli órákban és a kora délutáni órákban, akkor itt szinte képtelenség átjutni.

Azt hiszem, hogy azok, akik igennel fognak szavazni, azok megakadályozzák azt ebben az országban, hogy mások is a csepeliek sorsára jussanak.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai