Készült: 2021.09.17.11:14:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2011.10.27.), 124. felszólalás
Felszólaló Dr. Józsa István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az az igazság, hogy örömömnek szeretnék hangot adni Nagy Csaba képviselőtársam megvilágosodása kapcsán, amikor azt mondta, hogy a görög példa nem jó példa. Tessék elmondani Kósa Lajosnak is! Másfél évvel ezelőtt ő jó példának tartotta Magyarországot Görögországhoz hasonlítani, aztán meg is lett az eredménye, mintegy 900 milliárd forinttal kellett többet fizetnie az országnak. Úgyhogy én nem akarom sértően mondani ezt, tényleg egy pozitív népi mondás, hogy a későn megjött ész még mindig jobb, mint hogyha meg sem jött volna.

Tehát tessék tanulni az eseményekből, és nagyon vigyázni arra, hogy az országvédelem ne kártyavár keretei között történjen. Tehát amikor ön a tartalékokról beszél, akkor azért tessék figyelembe venni, hogy valamiért - igazából nem lehet tudni, hogy miért - 268 forintos euróárfolyam mellett készült ez a költségvetési tervezet, ami már aznap nem volt igaz, amikor benyújtották. Most sajnos, majdnem azt mondhatnám, hogy az éjjel 300 forint fölött járt egy kicsit az euró, és noha nagyon szeretnénk mi, MSZP-s képviselők, hogy egy erősebb árfolyamon stabilizálódjon, erre kevés remény van, és amikor a visegrádi négyeket említette, tessék megnézni, a visegrádi négyekhez képest az elmúlt másfél évben valamennyi pozíciónk romlott.

Tehát nagyon sok sikert kívánok a Fidesz-kormánynak, és kívánom, hogy vigye sikerre ezt a konvergenciaprogramot, konszolidációs programot, de ne olyan áron, hogy azoknak ad adókedvezményt, akik nincsenek rászorulva, azoknak ad 500 milliárd adókedvezményt, és azoktól szedi be, a kisebb keresetűektől, akiknek minden ezer forint számít. Tehát országvédelem, de ne kártyavárral. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai