Készült: 2021.06.23.00:13:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

116. ülésnap (2020.04.06.), 61. felszólalás
Felszólaló Kálló Gergely (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:23


Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÁLLÓ GERGELY (Jobbik): Hát… (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Boldog István Bűntársam! Örömömre szolgál, hogy ilyen vészterhes időkben, ilyen vészhelyzeti protokoll esetén a Legfőbb Ügyészség ilyen gyorsan dolgozik. Simonka György mentelmi jogának felfüggesztésére hónapokat kellett várni, Boldog István mentelmi jogának felfüggesztésére hónapokat kellett várni, nekem elég volt három hetet. Ezt kívánom, ilyen gyorsaságot kívánok a hétköznapokban az ügyészségnek!Mit is követtem el? Ha röviden szeretnék válaszolni, semmit. Semmit az égegyadta világon, legalábbis bűncselekményt az önök olvasata szerint sem. Az elmúlt napokat azzal töltöttem, hogy rendőrségi feljelentéseket kerestem 2018-ból, azokból az időkből, amikor önök százezerszámra tették tönkre a Jobbik plakátjait. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Így van!  Dr. Brenner Koloman: Így van! Nagypénteken megrongálták az összes plakátomat!) Több tucat feljelentést szedtem össze, és tudják, hogy ebben a több tucat feljelentésben mi a közös? Egyetlenegy mondat: mivel a cselekmény nem bűncselekmény, az eljárást megszüntetem. Ezt a jogot önök biztosították, önök legalizálták a plakátokon keresztül való üzenést.

De nem kell 2018-ig elmenni. Tudják, év elején volt egy választás februárban, ahol nem kicsit elvertem az önök jelöltjét. Nem kicsit! (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Nagyon!  Taps az ellenzék soraiban.) Az összes A0-s plakátomat megrongálták valakik az éj leple alatt. Jogkövető állampolgárként bementem a rendőrségre, feljelentést kívántam tenni, de azt mondták, hogy ne éljek ezzel a jogommal, ugyanis nem fog eljárás indulni, ugyanis ez belefér a szabad véleménynyilvánítás, illetve a politikai véleménynyilvánítás kategóriájába, amit önök biztosítottak számunkra. Én csak ezzel a jogommal éltem.

A hétvégén én azt kértem a párttársaimtól, a frakciótársaimtól, hogy szavazzák meg a mentelmi jogom felfüggesztését. Kettő dolgot mondanék, hiszen ezt kérem önöktől is. Az egyik: ugyanazt a törvényi eljárást kérem, ami a Fidelitas és a Fidesz aktivistáinak biztosítva volt 2018-ban. Egy. Megjegyeznék még egy dolgot. Ha engem elítélnek, ezt a több tucat feljelentést újra aktivizálni fogjuk, de vigyázzanak, mert akkor 2022-ben nem marad aktivistájuk, mert mind a rendőrségre fog járni! (Derültség a Jobbik soraiban.  Taps az ellenzék soraiban.  Közbeszólás a Jobbik soraiból: Van az a pénz!)

Végezetül, kedves képviselőtársaim, nézzenek rám! Egy elég kicsi ember vagyok, nem fogok árnyékot vetni Boldog István ügyére. (Derültség a Jobbik soraiban.) Az én ügyem nem teszi meg azt a szívességet Boldog István ügyének, hogy eltűnjön, elrejtve legyen 1300 millió forint ellopása. Maradok a körzetem szolgája. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai