Készült: 2021.06.18.06:44:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

116. ülésnap (2020.04.06.), 52. felszólalás
Felszólaló Z. Kárpát Dániel (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor a Gazdasági Versenyhivatalt és eljárásrendjét illető vitákra kerül sor, rosszabb években ez évente egyszer szokott felmerülni a jelentések kapcsán, akkor rendre megismételjük azokat a kritikákat, amelyek 2010 óta visszaköszönnek. Most államtitkár úr figyelmébe két nagyon rövid és jelenkori eseményt szeretnék ajánlani, amelyek kezelése kapcsán én még hiányosnak érzem mind a kormányzati kommunikációt, mindazt a törvénykezési háttért, amely amúgy lehetővé tenné ezt a kezelést. Egyrészt az utóbbi napokban népszerű ismert személyek nevének, fotójának felhasználásával kíván több cég, társaság meggyőzni valamely termék vagy szolgáltatás vírusellenes vélt hatásáról, lehet, hogy valós hatásosságáról fogyasztói köröket. Úgy látom, hogy ezen kérdéskör kapcsán tulajdonképpen semmilyen ellenerőt nem tapasztalnak ezek a cégek, és tudom, hogy szorosan nem feltétlen a most tárgyalt módosításhoz tartozik mindez, de mégis egyfajta csomagra szükség lenne ebben a kérdésben, és ezen vitakör, ezen vitatéma és a vita keretei lehetővé teszik talán, hogy ezt a figyelmeztetést megosszuk önökkel.

A teljesen ismeretlen, hihetetlen gyorsaságú gyógyulást ígérő, csodahatású készítmények kérdésköre ugyanilyen. Azt látjuk, államtitkár úr, hogy ezekből nem szabad politikai vitakérdést csinálni. Attól függetlenül, hogy mi különböző pártokhoz tartozunk, ezek a kérdéskörök most azonnal kezelendők. Nem biztos, hogy van időnk arra, hogy akár egy határozati vagy törvényjavaslatot 30 nap alatt átcsorgassunk a rendszeren és azt követően legyen ebből cselekvés.

Az a kérésem tehát, hogy kimondottan fogyasztóvédelmi megközelítésből erre a problémakörre csapjanak le, a nyerészkedőket, a korábbi szándékokhoz, kiszólásokhoz hasonlóan, azok szellemében mindenképpen juttassák oda, ahova valók, álláspontom szerint a vádlottak padjára. Köszönöm, ha befogadják ezt a figyelmeztetést, jó szándékú tanácsot. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai