Készült: 2020.04.09.17:14:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2016.11.10.), 68. felszólalás
Felszólaló Szávay István (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Csak szeretnék nyomatékosítani egy-két kérdést, mert jellemző szokott lenni főleg a hosszabb felszólalásokat követően, hogy a legfontosabb kérdéseink elsikkadnak, és azokra nem kapunk választ. Hadd forduljak államtitkár úrhoz és kérjem azt, hogy két kérdésre szíveskedjen zárszavában kitérni. Mint mondtam, azzal együtt is, hogy kevésnek tartjuk vagy nem kellően átfogónak ezt a törvényjavaslatot, ezzel együtt is ezt elviekben támogatni tudjuk, viszont van két fontos módosító javaslatunk vagy majd lesz még a megfelelő határidőig. Ezekkel kapcsolatban kérem, hogy fejtse ki államtitkár úr az álláspontját, legyen szíves.

Az egyik az, hogy mi szükség van ennek a büntetésnek a bevezetésére. Valóban muszáj‑e ehhez ragaszkodni, mi ennek az indoka? Ezt kellő alapossággal azért államtitkár nem fejtette ki az előterjesztésében.

A másik pedig, amit említettem: bizonyos vál­to­zás­bejelentések párhuzamosságának a tilalma, illetve az, amit javasoltam, hogy ez alól vegyük ki a székhelybejelentést, illetve a személyi kérdéseket. Helyesnek tartjuk azt, ami az előterjesztésben is elhangzott ezzel kapcsolatban, meg értjük is ennek a párhuzamosságnak a tilalmát, meg ez helyes is a hiánypótlások tekintetében, de úgy látjuk alapos mérlegelés után és sokaknak a véleményét kikérve, hogy ezt a két területet ez alól a kötelezettség alól ki lehetne venni, mert ez adott esetben indokolatlan fennakadást okozhat a civil szervezetek számára. Lát‑e erre államtitkár úr lehetőséget? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai