Készült: 2021.05.15.12:44:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2011.11.23.), 312. felszólalás
Felszólaló Kara Ákos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  312  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARA ÁKOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Csak egy mondatban a szocialista padsorokból jövő kétpercesre hadd reagáljak annyiban, hogy nem gondolom, hogy ez a törvénytervezet és majdan a törvény a kiszolgáltatottságot bármilyen mértékben növeli, sem a kicsi, sem a kétezer főnél nagyobb, illetve kétezer főnél kisebb településen sem.

De, amiért szót kértem, Földi László képviselő úr egy fontos passzust említett a törvénytervezetből, ami valóban a 12. §, és az a gondolat, amiért szót kértem, amiért felszólalásra jelentkeztem, hogy Földi László azt mondta, hogy fontosnak tartja és én is roppant fontosnak tartom, hogy egyértelműen meghatározásra kerüljenek feladatok. Ilyen értelemben, azt gondolom, hogy a h) pontban, ami úgy fogalmaz, hogy az "egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások és ellátások tekintetében", ezt az "egyes" kifejezést kellene majd egy picit még a rendelkezésre álló időben egy kicsit pontosítani, hogy legyen az egyértelmű, hogy ez alatt pontosan mit is értünk. Én azt gondolom, hogy elképzelhető az akár, hogy ezt a szót onnét elvesszük, és a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások és ellátások, persze kellő finanszírozással, de mégis a helyi önkormányzatok tekintetében ott állnak majd feladatként, illetve megoldásra váró feladatként.

(19.10)

És ha már szót kértem és kaptam, szeretném jelezni egy másik problémáját azoknak a településeknek, amelyeknek a polgármestereivel az elmúlt hetekben több alkalommal egyeztettünk. Én érdemesnek tartanám azt megfontolni a 82. § tekintetében, amely a közös önkormányzati hivatal létrehozására vonatkozik, és azt mondja, hogy járáson belüli települési önkormányzatokra vonatkozik, hogy vélhetően fognak külön járásba sorolódni olyan életképes, jól működő, hivatalt együtt működtető települések, amelyek jövőjét, illetve szempontjait érdemes lenne végiggondolni, hogy valóban így kellene-e, vagy találunk-e ennél jobb megoldást.

Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  312  Következő    Ülésnap adatai