Készült: 2019.10.22.09:12:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

5. ülésnap (2014.05.26.), 47. felszólalás
Felszólaló Dr. Kerényi János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Mentelmi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  47  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KERÉNYI JÁNOS, a Mentelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Jászberényi Járásbíróság átiratban indítványozta Pócs János országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt, Vajda Attila feljelentése alapján.

A feljelentés szerint Pócs János, Jászapáti polgármestere 2013. december 13-án a feljelentőre nézve becsületsértő kijelentést tett, amikor azt mondta: "Zugjogászkodásért a Baumag-ügyben börtönbüntetést kapott."

A Mentelmi bizottság az ügyet a 2014. május 12-ei ülésén tárgyalta. A Mentelmi bizottság a hagyományokhoz alkalmazkodva magánvádas bűncselekmény esetében vagy magánvádas ügyekben régi gyakorlata szerint nem kívánja a mentelmi jogot felfüggeszteni. Ezért a parlament felé azt a javaslatot teszi, hogy Pócs János országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben az Országgyűlés ne függessze fel.

A határozati javaslatot 4 igen és 2 nem szavazattal tette meg a Mentelmi bizottság. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(15.40)
Felszólalások:  Előző  47  Következő    Ülésnap adatai