Készült: 2020.09.25.16:22:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

180. ülésnap (2000.12.06.), 160-162. felszólalás
Felszólaló Dr. Hankó Faragó Miklós (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  160 - 162  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Sajnálom, hogy Lasztovicza képviselő úr nem ismeri a törvényt, nem volt alkalma rá, hogy elolvassa. Szeretném önt tájékoztatni arról, tisztelt képviselő úr, hogy mi tettük nyilvánossá a vagyonnyilatkozatokat, ezt mindenki tudja, aki ismeri a hatályos törvényt. Ha önnek nem állt módjában elolvasni, akkor, kérem, fáradjon a könyvtárba, ott megtalálja.

Azt megelőzően arról beszélt Mátrai Márta és Salamon László képviselő úr, hogy ők nem hajlandók belemenni abba, hogy zárt ajtók mögött folyjon egy suskus. (Dr. Répássy Róbert: Így van! - Dr. Salamon László bólogat.) Egyrészt szeretném az önök figyelmét felhívni arra, hogy az elmúlt tíz évben nem egy alkalommal éppen a Fidesz volt többek között, sok mindenki más mellett, kezdeményezője hatpárti egyeztetéseknek. Mindenki pontosan jól tudja ebben a parlamentben, hogy különösen kétharmados törvényekkel kapcsolatban igaz az: ha az előterjesztő komolyan gondolja azt a szándékot, hogy szeretné, ha abból a javaslatból elfogadott törvény lenne, akkor hajlandó egyeztetésbe bocsátkozni a többi párttal. Ez az egyeztetés nyugodtan lehet nyilvános, az égvilágon semmi akadálya nincsen - csak hogy mindenki pontosan tudja: jogszabályt plenáris ülésen nem lehet alkotni. Semmi akadálya nem lenne annak, hogy például az alkotmányügyi bizottság létrehozzon egy albizottságot, és ez az albizottság csinálja meg a javaslatot (Dr. Mátrai Márta: Nem! - Dr. Salamon László közbeszól.), nagyon rövid idő alatt meg tudná tenni. Nyilván azért nem szeretnék ezt az albizottságot, mert túl gyorsan elkészülhetne a munkával, és a végén még véletlenül törvény lehetne belőle... (Dr. Répássy Róbert: Házszabálytól való eltérést kértünk, ti nem szavaztátok meg!) Nem értem...

 

ELNÖK: Képviselő úr!

 

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS (SZDSZ): (Dr. Répássy Róbert közbeszólására:) A Házszabály minden további nélkül lehetőséget ad arra, hogy ez az egyeztetés lefolyhasson. Tehát nem más, mint egy propagandafogás az, hogy önök itt az úgymond plenáris ülés nyilvánosságát használják fel arra, hogy elkészítsék a törvényjavaslatot. Itt soha nem fog elkészülni, mint ahogy eddig sem készült el egyetlenegy törvény sem a plenáris ülésen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  160 - 162  Következő    Ülésnap adatai