Készült: 2020.09.19.21:04:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

122. ülésnap (2004.02.16.), 201. felszólalás
Felszólaló Dr. Gémesi György (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Önálló indítvány indokolása
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  201  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden, tekintettel arra, hogy ezek szerint igen nagy izgalmat nem váltott ki a Magyar Demokrata Fórum javaslata a tisztelt Házból, még azt a figyelmet sem, hogy legalább csöndben hallgatta volna végig, hogy Magyarország egy kontingenssel részt vesz egy olyan akcióban, ahol már egészen más a helyzet, mint akkor, amikor oda kimentünk, és amiről a parlamenti döntés szólt. Mondanék néhány számot, amelyek érzékeltetik azt, hogy a helyzet semmit sem változott azóta, amióta beadtuk ezt a javaslatot: 20 ezer halálos áldozata van ennek a katonai beavatkozásnak, és azóta is nap mint nap látjuk az eseményeket, azokat a véres robbantásokat és veszélyes helyzeteket, amelyek semmiképpen nem egy békés humanitárius tevékenység környezetét vagy hátterét jelentik, legalábbis a Magyar Demokrata Fórum számára nem.

Úgy ítéljük meg, hogy továbbra sincs semmi keresnivalónk Irakban. Úgy ítéljük meg, hogy a magyar kontingensnek a csehekhez hasonlóan - hiszen ők hazajöttek - haza kellene jönnie, annál is inkább, mert Dél-Korea arról döntött, hogy 3 ezer katonát küld Irakba, és Japán a jelenlegi száz főt hatszázra fogja felemelni.

Itt háború folyik, tisztelt képviselőtársaim, véres és gyilkos háború, amihez nekünk, magyaroknak a Magyar Demokrata Fórum véleménye szerint semmi közünk. Továbbra is azt kérjük képviselőtársainktól, hogy támogassák a Magyar Demokrata Fórum javaslatát, amely szerint a katonákat hozzuk haza Irakból.

Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)
Felszólalások:  Előző  201  Következő    Ülésnap adatai