Készült: 2021.03.03.06:39:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 148. felszólalás
Felszólaló Pócs János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:02


Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, államtitkár úr. Úgy gondolom, a hallottak alapján mindenki levonhatja a megfelelő következtetéseket. Talán annyival szeretném még kiegészíteni az eddigieket, hogy tavaly arról is értesülhettünk, hogy Sallai Róbert képviselő úr pártja, az LMP olyan földadót vezetne be, amely 100 hektárt meghaladó földtulajdon esetében kerülne kivetésre.

Ez már önmagában is egy erős agrár-, vidékpolitikai eszköznek tűnik, de ha a sajtóértesülésekre gondolunk, amely szerint az LMP és a DK között vá­lasztási együttműködés van, akkor Gyurcsány gazdaprogramja is eszünkbe juthat, amely szerint a mezőgazdaságban tevékenykedő bel- és külföldi gazdasági társaságok nagyüzemek földvásárlását korlátlanul kívánják engedélyezni.

Államtitkár úr, ebből is láthatjuk, hogy lehet más a politika, már ha tudjuk követni, csak adódik a kérdés, államtitkár úrtól kérdezem, hogy az ellenzéki pártok mezőgazdasági, vidékfejlesztésével kapcsolatban mi az ön véleménye. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai