Készült: 2021.03.07.06:32:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

253. ülésnap (2017.11.02.), 176. felszólalás
Felszólaló Pócs János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  176  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÓCS JÁNOS, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm, elnök úr. Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Szeretném megköszönni Győrffy Balázs képviselőtársamnak és Jakab István alelnök úrnak, hogy benyújtottuk ezt a törvényjavaslatot, ami megkönnyíti a gazdálkodóknak a helyzetét, akik mezőgazdasági idénymunkásokat kívánnak alkalmazni. Ahogy már az államtitkár úrtól elhangzott, ezzel a módosítással az idénymunkában jellemző 8 ezer forint körüli napi munkadíj beleesik az adómentes kategóriába.

Szeretném kérni ellenzéki képviselőtársaimat, hogy tegyék félre az olyan jellegű megjegyzésüket, hogy miért nem hamarabb vagy miért nem adunk több kedvezményt. Nyilván nem az az intézkedés okozza az államháztartás legnagyobb bevételkiesését, de igenis, szükség volt arra, hogy az államkassza keretei közé beférjen egy ilyen kedvezmény is, ami megítélésem szerint minden gazdálkodó számára jelentős könnyebbséget fog jelenteni.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja támogatja a kezdeményezést, ezt kérem a tisztelt Háztól is. Köszönöm, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  176  Következő    Ülésnap adatai