Készült: 2020.10.23.04:13:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap (2000.09.26.), 322. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Videó/Felszólalás ideje 5:34


Felszólalások:  Előző  322  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, foglalják el helyüket, folytatjuk munkánkat! (Vancsik Zoltán: Szóljon kint a csengő!) Szól. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Országgyűlés! Előző ülésünkön több előterjesztés általános vitáját lezártuk. Most a részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/2977. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés határozatképtelen. Kérem, foglalják el helyüket, megismételjük a szavazást!

Kérném, azt is jelezzék, hogy van-e valaki, akinek nem működött a gépe. (Mádai Péter jelentkezik.) Mádai Péter gépét kérném bekapcsolni. Más jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a szavazást. Kérem, aki a részletes vitára bocsátással egyetért, szavazzon, illetve aki nem, aki is szavazzon. Kérem az Országgyűlést, hogy szavazzon a részletes vitára bocsátásról. Kérném a gépet bekapcsolni. Most kérem a szavazást. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen szavazattal, 82 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

Indítványozom a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény módosításáról szóló T/2932. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 224 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a javaslatot részletes vitára bocsátotta.

 

Indítványozom az egészségügyi közvetítői eljárásról szóló T/2917. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 262 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a javaslatot részletes vitára bocsátotta.

 

Tegnapi ülésnapunkon lezártuk a kötelező gazdasági kamarai tagság megszűnésével összefüggő cégeljárásról szóló T/2929. számú törvényjavaslat általános vitáját.

Az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, így részletes vitára is sor kerül.

Tisztelt Országgyűlés! Ügyrendi jelentkezők jelentek meg. (Harrach Péter: Nem működik...) A miniszter úr azt kívánja jelezni, hogy nem működik a gépe? (Harrach Péter: Igen.) Kérem a miniszter úr gépének bekapcsolását.

Tehát megismétlem: az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, így részletes vitára is sor kerül.

Indítványozom tehát a T/2929. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 260 igen szavazattal, 20 nem ellenében a javaslatot részletes vitára bocsátotta.

 

Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP képviselőcsoportja a Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján az Országgyűlés döntését kérte Kovács László és Szekeres Imre képviselők által T/2968. számon benyújtott, a Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetéséről szóló 1999. CXXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről. Az indítvány tárgysorozatba-vételét a költségvetési bizottság utasította el. Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján a tárgysorozatba-vételről az Országgyűlés az előterjesztő legfeljebb 5 perces felszólalása után határoz. A tárgysorozatba-vétel tárgyában képviselőcsoportonként egy képviselő, valamint a független képviselő legfeljebb két perc időtartamban felszólalhat, majd az előterjesztő a felszólalásokra legfeljebb kettő perc időtartamban válaszolhat. Megkérdezem az előterjesztőket, ki kíván szólni. Megadom a szót Szekeres Imre képviselő úrnak.

 
Felszólalások:  Előző  322  Következő    Ülésnap adatai