Készült: 2020.04.02.08:57:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 99-101. felszólalás
Felszólaló Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  99 - 101  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Figyelemmel arra, hogy egy nagyon súlyos ügyről van szó, és nagyon kíváncsi lennék miniszterelnök úr válaszára, viszont tudom, hogy nagyon sok a dolga, és biztos, hogy ő sem ért egyet azzal, ami 2006 őszén történt, ezért kíváncsi vagyok a miniszterelnök-helyettes úr válaszára. Tehát elfogadom. (Derültség.)

ELNÖK: Köszönöm szépen. Ebben az esetben Gaudi-Nagy Tamás képviselő urat illeti a szó. Parancsoljon, képviselő úr!

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen. A Fővárosi Ítélőtábla a nem vagyoni kártérítési igény vizsgálatánál csak utal arra, hogy a felperes terhére nem volt megállapítható olyan magatartás, viselkedés, ami a vele szembeni jogszerűtlen és brutális intézkedést megalapozta volna - idézek a Fővárosi Ítélőtábla 2010-ben született jogerős kártérítési ítéletéből.

Idézhetnék még körülbelül több tucat ítéletből, amely hasonlóan megállapítja azt, hogy 2006 őszén, szeptemberben-októberben a rendőri szervek és az ügyészségek és a bíróságok megtorlássorozatot hajtottak végre a magyar emberekkel szemben (Közbeszólás a Jobbik soraiban: Szégyen!), megengedhetetlen módon tapostak bele az emberekbe, könnygázazták, gumilövedékezték, lovas rohamot vezényeltek, kínozták őket utcán, fogdákon, verték, megalázták a magyar embereket, meg kívánták akadályozni azt, hogy részt vehessenek a nemzeti ünnepen, tiltakozhassanak a hazug Gyurcsány-rendszer ellen, és mindezt a legdurvább, a legkeményebb erőszakkal tették, a jogállamiság kereteit átlépve.

Ott ül fönn a karzaton Göbl György, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete elnöke, és mellette Gonda László. Göbl Györgynek sikerült elmenekülni az őt üldöző rendőrök elől (Szórványos taps a Jobbik soraiban.), noha ő sem csinált semmit, viszont számosan nem tudtak elmenekülni, akiket gyakorlatilag pépessé vertek és megtörtek.

Legutóbb drámai esemény volt. Tegnap mutattuk be a "Res Iudicata - 2006 ősze: ítélt dolog" című filmünket, amit Morvai Krisztinával csináltunk közösen, amiben bemutatjuk a jogerős ítéleteken alapuló történetét, annak a hazug narratívának a cáfolatát, amelyet Heller Ágnes, Vadai Ágnes és a többiek hazudnak a mai napig is, hogy nem történt semmi, és helyes volt a szemkilövés. Nos, akkor tudtuk meg, hogy Cs. Attila, egy kilőtt szemű fiatalember öngyilkos lett nemrégiben, mert nem bírta elviselni az igazságtalanságot.

Kérdezem tehát, miniszterelnök-helyettes úr, és kérdezek mindenkit ebben az országban, akiben van egy kis jóérzés: elégedettek lehetünk-e az igazságszolgáltatással, elégedettek lehetünk-e azzal, hogy a rendőrterror felelősei szabadlábon vannak?

Várom kíváncsian válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  99 - 101  Következő    Ülésnap adatai