Készült: 2020.04.02.09:08:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 65. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka interpelláció szóban megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:33


Felszólalások:  Előző  65  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Tehát ön két kérdést tett fel felém, ez így hangzik: az elmúlt fél évben változott-e a felső rakparton álló épületek árvízvédelmi besorolása? Nem.

A második kérdés: részét képezi-e a fent említett Bálna épülete az árvízvédelmi rendszernek? Azt tudom erre mondani önnek, hogy a fent említett árvízvédelmi szakasz nem tartozik a Belügyminisztérium illetékességébe, úgyhogy "Repül a bálna" nevű épületet nem tartunk nyilván a Belügyminisztériumban az árvízvédelmi rendszerben.

Azonban, képviselő úr, ha már ön a Republic ismert dalát adta címül az interpellációjának, ami ma is népszerű és aktuális, bár sok értelmet nem tartalmaz; engedje meg, hogy én ebből a dalból idézzem önnek az utolsó refrént, amit kérem, hallgasson meg. Így szól: "Kicsi vagyok. / Kicsi vagyok, / Ha megnövök, / Beléd rúgok. / Még, még, még, még, / Ennyi nem elég! / Repül a bálna / Repül a bálna / Mindenki álljon vigyázzba / Repül a bálna / Repül a bálna / Beleköpök a nagy Dunába. / Repül a bálna / Repül a bálna / Ez a parancs / Érik a narancs / Repül a bálna / Repül a bálna / Aki hülye, az is marad!" (Általános, nagy derültség. - Novák Előd: Ez nem vers, ezt énekelni kell!) Mondja a Republic együttes.

Köszönöm, hogy meghallgatott. (Nagy taps a kormánypártok padsoraiból - Dr. Józsa István: Aki mondja másra, az mondja magára! - Lukács Zoltán: Hullagyalázó!)
Felszólalások:  Előző  65  Következő    Ülésnap adatai