Készült: 2020.04.02.12:34:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 47. felszólalás
Felszólaló Mirkóczki Ádám (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:09


Felszólalások:  Előző  47  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Nem egészen a kérdésemre válaszolt. Én azt kérdeztem, hogy mit kívánnak tenni a rendőrség hatékonyságának és megbecsültségének helyreállítása végett. Erre nem kaptam választ, de akkor én az ön felsorolásával szemben elmondanám a szürke tényeket, amelyek tökéletesen mutatják a rendőrség hatékonyságát és megbecsültségét.

Csak a tavalyi évről és az idei évről néhány jellegzetes eset: Hatvanban szó szerint megostromolják a rendőrkapitányságot a bűnözők, Kenderesen rendőröket vernek, és hadd ne soroljam azokat az eseteket, amelyek folyamatosan azt mutatják, hogy a rendőrség társadalmi és bűnözők szemével való megítélése a nulla felé konvergál. Ezzel szemben folyamatosan pénzbehajtásra használják a rendőrséget.

Árulja már el nekem, államtitkár úr, hogy az vajon miért a rendőrség dolga, hogy Egerben a Dobó téren galambetetésért 20 ezer forintra büntetnek meg turistákat, vagy terhes kismamákat a gyógyszertár előtti parkolásért megbüntetnek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) szintén 20 ezer forintra. Ennyit a rendőrség hatékonyságáról.

Köszönöm szépen. A választ nem tudom elfogadni. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  47  Következő    Ülésnap adatai