Készült: 2020.04.02.09:00:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 20-22. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 3:26


Felszólalások:  Előző  20 - 22  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya 2013. október 18-án nyomozást rendelt el az ön által kérdezett bizonyítékhamisítási ügyben. A mai napon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya sajtótájékoztatót tartott és ismertette az ügy eddigi állását. A rendőrség képviselői elmondták, hogy azonosították a videofelvételen szereplő személyeket. Tanúkihallgatásuk megtörtént. Ennek során bebizonyosodott, hogy a felvételt a választást követő második napon, tehát két nappal a választás után, 2013. október 15-én készítették, egyikőjük lakásán. (Felzúdulás, közbeszólások a Fidesz soraiban, köztük: Gratulálunk!) A videofelvételt mobiltelefonnal rögzítették, a jelenlevők tudtával.

Az eljárás során kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a videofelvételen látható férfiak egy megrendezett, nem valós helyzetet játszottak el, megrendelésre. A nyomozó hatóság lefoglalta azt a mobiltelefon-készüléket, amellyel a felvételt készítették. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! A felvételt rögzítő memóriakártya tartalmát 2013. október 16-án kiírták egy CD-lemezre, ezt a CD-lemezt egy, a felvétel készítésekor is jelen lévő személy átadta egy ismerősének, aki azt egy további közreműködővel közösen elvitte a Magyar Szocialista Párt székházába... (Nagy felzúdulás, közbekiáltások a kormánypártok soraiból: Pfúj! - Szégyen! - Az elnök csenget.)

ELNÖK: (Csengetve:) A tetszésnyilvánítást kérem mellőzni!

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: ...tehát elvitte a Magyar Szocialista Párt székházába, ahol két személynek átadta.

A rendőrségi nyomozás eredményességére tekintettel a rendőrség további információt ezzel kapcsolatban nem hozott nyilvánosságra, de minden esély megvan arra vonatkozóan, hogy megtudjuk, kik voltak a megrendelők, kik voltak a felvétel készítői, kik voltak a közvetítők, kik voltak az átadók (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nagyon helyes. - Úgy kell. - Meg azt is, hogy kik fizették ezt.), és azt is meg fogjuk tudni, tisztelt Országgyűlés, hogy kik voltak az átvevők. (Zaj, közbeszólások mindkét oldalról. - Az elnök csenget.)

Tisztelt Országgyűlés! Szeretném itt az ország házában a közvélemény előtt is nyilvánvalóvá tenni, hogy a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy ennek az ügynek minden részlete kiderüljön, minden részlete nyilvánosságra kerüljön, az igazság kiderüljön, és azt is nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy minden feltétel adott arra vonatkozóan, hogy akik jogszabályt sértettek, akik törvényt sértettek, azok ezért a cselekményért vállalják és viseljék a felelősségüket.

Köszönöm a figyelmüket. (Nagy, hosszan tartó taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Gaudi Nagy Tamás tapsolva: Bravó! Az elszámoltatást is ilyen hevülettel csináljátok!)
Felszólalások:  Előző  20 - 22  Következő    Ülésnap adatai