Készült: 2020.04.02.12:49:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 189. felszólalás
Felszólaló Dr. Vas Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  189  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Napjainkban nagyon kényelmes és kellemes kulturális kikapcsolódási lehetőséget nyújt a színház. Az Erkel Színház Budapest egyik legnagyobb befogadóképességű épülete, amelynek hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatai. A rekonstrukciónak köszönhetően az intézmény méltó környezetben fogadja az opera-, a színház- és a zenerajongó közönséget.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány támogatja az Erkel Színház működését és az operaház felújítását, valamint a két intézmény további fejlesztéseit érintő kormánystratégia kidolgozásáról is szó esett. Jelentősen korszerűsítették a színpad műszaki berendezéseit, megújult az épületgépészeti rendszerek nagy része. Felújították a szólista- és a csoportos öltözőket, új bejárati előtér készült, és a kültéri fedett lépcső homlokzati síkját üvegfallal beépítve zárták le, amelynek eredményeképpen tágasabb lett a fogadótér. A rekonstrukció során kényelmi szempontok mellett arra is ügyeltek, hogy a jó akusztikai adottságok ne változzanak. Megvalósult az "Operakaland" elnevezésű program, amelynek keretein belül diákok vehetik birtokba az épületet. Egy, a fiataloknak készített programsorozat ettől az évtől minden ősszel két hónapon keresztül invitálja a színházba az első évfolyamos gimnazistákat és szakközépiskolásokat.

A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van egy kellemes kikapcsolódásra, amelyet a színház nyújthat. Ezért tisztelettel kérdezem az államtitkár úrtól, mikor nyitja meg kapuit Józsefvárosban a felújított Erkel Színház.

Köszönöm a megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  189  Következő    Ülésnap adatai