Készült: 2020.04.02.12:51:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 183. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  183  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Érdemi választ fogok adni - úgy, ahogy szoktam - a kérdéseire.

Az ön által említett gyilkosság híre azért nem jelent meg a sajtóban, mert az szerencsére nem történt meg. Önt, képviselő úr, félrevezették. A hír nem igaz. (Zaj.) A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán ez idáig nem történt sem emberölés, sem halált okozó testi sértés.

A kérdésében hivatkozott verekedésben egy külföldi állampolgár valóban súlyosan megsérült, kórházi ellátását követően azonban állapota stabilizálódott, állandó orvosi ápolást már nem igényel. Az eseményben részt vevő külföldiekkel szemben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megtette a szükséges intézkedéseket. Az elkövető és társai ellen büntetőeljárás van folyamatban, tisztelt képviselő úr.

Tájékoztatom továbbá, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség továbbra is megerősített létszámmal lát el szolgálatot a tábor környezetében, valamint Debrecen belvárosában. Ennek eredményeképpen az elkövetett jogsértések száma nagymértékben csökkent, míg az állampolgárok szubjektív biztonságérzete jelentősen javult.

(17.20)

A rendőrség a jövőben is fenntartja a rendet Debrecen teljes területén. Köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  183  Következő    Ülésnap adatai