Készült: 2020.04.02.07:47:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 18. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:59


Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szomorú nap ez a mai a magyar közéletben, mert a magyar közéletben a rendszerváltozás óta először robbant ki egy politikai célzatú bizonyítékhamisítási ügy. Egy önkormányzati választás eredményét egy hamisított bizonyíték alapján próbálták meg megóvni és megkérdőjelezni. A hvg.hu-n megjelent hamis videóról megpróbálták az egész országgal elhitetni, hogy valódi, becsapták ezzel az embereket, becsapták a sajtó munkatársait is, becsapták az egész országot. (Dr. Józsa István: Kíváncsi vagyok, hogy kiosztottátok-e. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyen!) Tisztelt Képviselőtársaim! Bizonyítékot hamisítani nem egyszerűen egy etikai ügy, bizonyítékot hamisítani, az bizony, bármennyire is nem tetszik önöknek, bűncselekmény. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Bolsevik módszereitek vannak! - Gúr Nándor: Neked van szükséged rá. - Dr. Józsa István: Csak óvatosan! - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Azok vagytok!)

Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja részéről (Az elnök csenget.) ma két kérésünk van. Az egyik értelemszerűen a hatóságokhoz, a másik pedig a Magyar Szocialista Párt jelen lévő képviselőihez. A közélet tisztasága azt kívánja meg, hogy ennek a hamisítási ügynek minden részletére fény derüljön. Azt várjuk el a hatóságoktól, hogy a törvény teljes szigorával sújtsanak le mindazokra, akik ebben a hamisítási botrányban részt vettek, függetlenül attól, hogy milyen párttisztséget vagy éppen milyen országgyűlési tisztséget viselnek. Azt várjuk el a hatóságoktól, hogy minél hamarabb hozzák nyilvánosságra, ki volt ennek a hamis videónak a megrendelője, és milyen szándékkal tette mindezt.

Most pedig engedjék meg, hogy önökhöz forduljak, tisztelt szocialista képviselőtársam. Azt várjuk el önöktől, hogy a Magyar Szocialista Párt tisztázza magát. (Németh Szilárd István: Hol van Mesterházy Attila?) Önök tegnap még mindent tagadtak, mára azonban világossá vált, hogy önök sajnos részesei a bizonyítékhamisítási ügynek (Pfújolás a kormánypártok soraiban.), hiszen a hamis videó először a Magyar Szocialista Párt Jókai utcai székházába került, és nem akárkik vitték oda, azok vitték oda, akik csinálták, tisztelt képviselőtársaim. (Közbeszólások, pfújolás a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.) Innentől kezdve természetesen jogos a kérdés, hogy önök tudnak-e arról, hogy ezt a hamis bizonyítékot kik készítették, ismerik-e őket, van-e velük kapcsolatuk. Tudtak-e arról, hogy az a hamis bizonyíték, ami önökhöz került, az valójában hamisítvány? Ha tudtak róla, akkor azért szeretném megkérdezni, hogy ennek alapján hogyan kell értelmezni az elmúlt napokban tett sajtónyilatkozataikat, hogyan kell értelmezni a választás megóvására beadott különféle indítványaikat. És azt is szeretném megkérdezni, tisztelt képviselőtársaim, hogy tudtak-e arról, hogy egyébként a videó egyik készítője az a Demokratikus Koalíció tagja volt a készítés időpontjában. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Mert ha tudtak róla, akkor minden bizonnyal ismerhették, hiszen ezek szerint valaha szocialista volt, tisztelt képviselőtársaim.

Az is természetesen egy jogos kérdés, hogy egyébként ez a videó, amikor odakerült a Szocialista Párt székházába, került-e országgyűlési képviselő kezébe.

(13.50)

Ha igen, ki volt az az országgyűlési képviselő, akinek a kezébe került? És természetesen az is egy jogos kérdés, hogy önök részt vállaltak-e ennek a terjesztésében. Önöktől került-e a hvg.hu-hoz vagy valaki mástól?

Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy mindannyiunk számára fontos dolog, hogy az MSZP tisztázza magát (Dr. Józsa István: Nehogy a Fidesz tisztázza magát!), mindannyiunk számára fontos dolog, hogy a közéletben ennek a politikai célzatú bizonyítékhamisítási ügynek a részletei kiderüljenek. Igen, képviselőtársaim, mi szeretnénk, ha az MSZP tisztázná magát (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nekünk nem kell.), mert láttuk, hogy lehullt az álarc az MSZP hétvégi kongresszusán, de most úgy tűnik, hogy önökről, tisztelt képviselőtársaim. Rétvári államtitkár úr súgta itt nekem, hogy a régi úttörőmondás úgy hangzik, hogy az úttörő, ahol tud, segít. Őszintén remélem, hogy az új mondás már nem úgy hangzik, hogy baloldali aktivista, ha bizonyítékot nem talál, akkor hamisít.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Nagy taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai