Készült: 2020.04.02.11:52:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 175. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Elég nehéz önnek elmagyarázni, hogy egyrészt egy emelkedő minimálbérösszeg mindenképp fontos.

Másik oldalról: ugyanolyan fontos az, hogy mindenki...(Derültség az MSZP és a függetlenek padsoraiban.) Önök ezt nem szavazták meg! Szűcs Erika, képviselő asszony, ne kiabáljon be, legyen szíves a válaszomba! Önök nem szavazták meg. (Szűcs Erika: Juj! Juj! Juj!) Önök voltak azok egyébként, amikor 2001-ben is minimálbér-emelés volt, és föllázították a szakszervezeteket ez ellen az emelés ellen. (Lukács Zoltán: Törióra!) Önöktől elég nevetséges, ha önök kérik ezt számon tőlünk. (Lukács Zoltán: Te sem vagy nagyon komolyan vehető!)

Másik oldalról pedig. A családi adókedvezmény, tisztelt képviselő úr, a családi adókedvezmény több mint 1 millió adózó jövedelmét egészítette ki, amit önök teljes mértékben eltüntettek. Önök most azt kérik számom, hogy nem azonnal vezettük be 100 százalékosan a családi adókedvezményt. Most azt is támadják, egyébként, hogy annál a 260-270 ezer családnál jövő évben több mint 53 milliárd forint adókedvezményt hagyunk. Önnek ez sem tetszik, kedves képviselő úr. (Göndör István: Három évig éheztettétek a gyerekeket! - Zaj az MSZP és a függetlenek padsoraiban.) Ezek után önnek kár bármilyen kérdést is föltenni és bármilyen választ adni (Az elnök kétszer csenget.), úgysem érti meg a választ.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Zaj. - Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai