Készült: 2020.04.02.10:36:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 163. felszólalás
Felszólaló Lengyel Szilvia (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  163  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LENGYEL SZILVIA (LMP): Köszönöm szépen. Hát a cáfolat nyilvánvalóan nem lep meg, azt hiszem, senkit. Nyilván ezt így szokták. Én azt gondolom, hogy ez az ügy azért jelentős, különösen most, a választási kampány előtt néhány hónappal, mert nyílt titok az, hogy a jelenleg és a korábban kormányzó pártok korrupciós pénzekből teremtik és teremtették elő a kampányoláshoz szükséges forrásokat. Én azt gondolom, hogy az állami korrupció mindegyikünknek pluszterhet jelent, és ez a lenyúlt pénz nemcsak a helyi gazdaságokból, kórházakból, iskolákból, mindannyiunk zsebéből hiányzik.

A válasza ellenére én továbbra is azt gondolom, hogy önök talicskával tolják ki mindenhonnan a pénzt (Dr. Józsa István: Nyerges-vontatóval!), ahonnan csak tudják, saját klientúrájukat építik, a politikai kedvezményezetteik lenyúlják a földeket a kisgazdálkodók elől, és a vidék politikája gyakorlatilag így néz ki.

Azt mindenesetre nagyon nagyra értékelem, miniszter úr, hogy nem a magyar hangja, Budai Gyula államtitkár válaszolt, hanem ön válaszolt nekem. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  163  Következő    Ülésnap adatai