Készült: 2020.04.02.12:05:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 141-143. felszólalás
Felszólaló Szilágyi György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  141 - 143  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Elfogadom.

ELNÖK: A képviselő úr elfogadja a válaszadó személyét. Öné a szó, képviselő úr.

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! A Jobbik által az NFÜ-nél feltárt, több mint 30 milliárd forintnyi, off-shore szervezeteknek történt kifizetési botrány továbbra sem csillapodik. Hiába nyilatkozza nap mint nap Lázár János, hogy rendet tesznek az NFÜ-nél, tudomásom szerint a 2012. január 1. után off-shore cégeknek törvénytelenül kifizetett támogatásokból mind a mai napig egy fillért sem követeltek vissza, és a rejtőzködő tulajdonosokat továbbra sem tudják vagy inkább nem akarják megnevezni.

Nyilvánvaló, hogy az NFÜ-nél továbbra sincs rend. Jó példa erre a Vielin Kft. esete, amely cégnél Csepregi Nándornak, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárának a korábbi üzlettársai - akik a Bajnai-kabinet alatt a liechtensteini adóparadicsomban bejegyzett Promax Holdinggal karöltve gond nélkül jutottak hozzá 126 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz - most szeptemberben a Lázár János által vezetett intézménytől kaptak 45 millió forintot; ráadásul úgy, hogy az off-shore tulajdonosok mindössze három nappal a támogatás megítélése előtt váltak meg üzletrészeiktől. Gondolom, szóltak nekik, hogy off-shore cégként nem lenne szabad nyernetek, ezért változtassatok, és ők változtattak. Jól látható, hogy kormányváltás ide, kormányváltás oda, ugyanaz a gazdasági holdudvar kiválóan megtalálja számításait Bajnai Gordonnál, Németh Lászlónénál vagy éppen Lázár Jánosnál is, tehát a Fidesz és az MSZP ugyanúgy működik.

Kérdezem tehát, hogy az intézményrendszer munkatársainak ki vezette a kezét akkor, amikor az off-shore hátterű szervezet pályázatát befogadták, értékelték, támogató döntésre javasolták. Kik lehetnek valójában az off-shore hátterű szervezetek mögött? Elképzelhető, hogy az önök rendszerében az off-shore szervezetek mögött maguk a támogatási döntéshozók vagy éppen üzletfeleik bújnak meg?

Kíváncsian várom tehát ezekre a kérdésekre érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  141 - 143  Következő    Ülésnap adatai