Készült: 2020.11.30.08:52:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 123. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  123  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a mai napon sajtótájékoztatót tartott az ön által kérdezett bizonyítékhamisítási ügyben, és a mai napon az ügy állásáról olyan mértékű tájékoztatást adott, amely egyrészt a nyilvánosságot tájékoztatja megfelelő mértékben és módon, illetve a nyomozás eredményességére, a nyomozás érdekeire tekintettel csak azokat a tényeket hozta nyilvánosságra, amelyeket a sajtótájékoztatón megismerhetett az ország nyilvánossága.

Ennek alapján azt mondhatjuk, tisztelt képviselő úr, hogy az a bizonyos felvétel 2013. október 15-én, tehát két nappal a bajai választás után történt. Azonosította a rendőrség a videofelvételen szereplő személyeket, ez is ténykérdés; tanúkihallgatásuk megtörtént. Ennek során elmondták, hogy a felvételt a választást követő második napon, tehát 2013. október 15-én készítették egyikük lakásán; a videót mobiltelefonnal rögzítették, a jelenlévők tudtával. Az is ténykérdés - és ez az eljárás során kétséget kizáróan megállapítást nyert -, hogy a videofelvételen látható férfiak egy megrendezett, nem valós helyzetet játszottak el megrendelésre. (Soltész Miklós: Szép!)

A nyomozó hatóság lefoglalta azt a mobiltelefon-készüléket, amellyel a felvételt készítették. A felvételt rögzítő memóriakártya tartalmát 2013. október 16-án kiírták egy CD lemezre, ezt a CD lemezt egy, a felvétel készítésekor is jelen lévő személy átadta egyik ismerősének, aki ezt egy további közreműködővel közösen elvitte a Magyar Szocialista Párt székházába, ahol azt két személynek átadták.

A rendőrségi nyomozás továbbra is folyamatban van, azonban már most olyan adatok állnak a nyomozó hatóság rendelkezésére, amelyek alapján minden esély megvan arra, hogy a teljes igazság kiderüljön. (Soltész Miklós: Tehetségesek ezek a szocialisták! - Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  123  Következő    Ülésnap adatai