Készült: 2020.04.02.07:49:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 121. felszólalás
Felszólaló Dr. Kocsis Máté (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  121  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOCSIS MÁTÉ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt hét végén és az elmúlt napokban a magyar baloldal egy példátlan bizonyítékhamisítási ügybe keveredett. Tegnap még a legdurvábban tagadtak mindent, perrel és feljelentéssel fenyegettek meg mindenkit, aki ezt egyáltalán szóba meri hozni. Ezt megszokhattuk már persze, hiszen ez az első reakció mindig, amikor nincs érdemben válaszuk, vagy nem tudják már tagadni a tagadhatatlant, ám a mai rendőrségi sajtótájékoztató után kicsit megváltozott a hangnem, amikor is kiderült, hogy az MSZP-székház ebben a hamisítási botrányban nem ártatlan.

Tisztelt Államtitkár Úr! A rendszerváltozás óta nem történt a magyar közéletben ilyen és ehhez hasonló eset. (Balla György: Úgy van! - Soltész Miklós: Jól beharangozták!) Ez az eset egyetlen dolgot biztosan megmutat: a baloldal hataloméhsége akkora, hogy már a legvisszataszítóbb húzások, ezek az úgynevezett technikák is beleférnek, ha a politikai ellenfelek lejáratásáról van szó. Tisztelt Államtitkár Úr! Az a helyzet, hogy a féktelen mohóság ugyanakkor lebuktatta az érintetteket, azt is mondhatnám, hogy lehullott az álarc a baloldalról.

A hamisítási botrány a gátlástalanságnak már olyan foka, amely minden embert megdöbbent, de legalábbis elgondolkodtat. Egyre több embert érdekelnek a részletek, tisztelt államtitkár úr, mindenki érzi, hogy ez már túlmegy minden határon. Sok mindenről nem tudhatunk még, de nyomozás ide vagy oda, idővel szeretnénk válaszokat kapni arra, hogy a hamisítási botrányban kik a felelősök. Hogyan került a baloldali hvg.hu-hoz ez a felvétel? Mi igaz a Blikk azon információiból, hogy országgyűlési képviselő is érintett az ügyben? Mi igaz a Demokratikus Koalíció tagjának a szerepéről?

Tisztelt Államtitkár Úr! Ha most nem is, de a közeljövőben a konkrét kérdésekre várnánk megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  121  Következő    Ülésnap adatai