Készült: 2021.03.05.08:15:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 175. felszólalás
Felszólaló Dr. Gyimesi Endre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GYIMESI ENDRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én is Varga Zoltán és Szekeres Imre képviselő úr megszólalására szeretnék nagyon röviden reagálni. Varga Zoltán olyan módosító javaslatot adott be, hogy a Békés Megyei Levéltár békéscsabai építkezésének első ütemére kért pénzt. Ehhez azt kell hozzátennem, hogy Békéscsabán nincsen levéltár, a Békés megyei levéltár Gyulán működik, és nagyon szívesen vettem volna, ha a gyulai levéltár fejlesztésével kapcsolatban jött volna javaslattal, de semmiféle szakmai egyeztetés, sőt szakmai odafigyelés nem volt, ami megelőzte volna a javaslatot. Ezzel csak jellemezni kívánnám azt a sok-sok javaslatot, amit az ellenzék ez ügyben benyújtott, és utalnék arra, hogy visszautasítható Szekeres Imre álságosságra vonatkozó vádja.

De ha már szót kértem vagy kaptam, akkor szeretném a haza bölcsét, Deák Ferencet idézni, hajdani képviselőtársunkat, aki valami ilyesmit mondott:

Én nem a sok beszédben látom a szerencsétlenséget, hanem mindinkább sajnálkozásra bír az Országgyűlésnek azon típusa, hogy az emberek örülnek, ha a másiknak valamit a szemére vethetnek, joggal vagy jogtalanul, alaposan vagy alaptalanul, nyer-e vele a haza vagy nem nyer. Az ellenzéknek nem szabad a kormány minden lépését és terveit csak azért ellenezni, mert azok a kormánytól jövének. Kísérje az ellenzék figyelemmel a kormány minden lépteit. Őrködjék szigorúan a törvények sérthetetlen fenntartása mellett.

Én ezt a közel száz évvel ezelőtti gondolatot szeretném (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) az önök figyelmébe ajánlani akkor, amikor egy-egy üggyel kapcsolatban megszólalnak.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai