Készült: 2020.07.12.16:04:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

258. ülésnap (2005.10.25.), 158. felszólalás
Felszólaló Kosztolányi Dénes (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. A mostani vita is rávilágít arra, hogy milyen nehéz értelmezni ezeket a meghatározásokat, ezeket a normákat, amiket itt megpróbáltak a brüsszeli irányelvből lefordítani, hiszen a lakásmaffia elnök asszonya is kapkod a két fogalom között (Gusztos Péter: Lakásmaffia-bizottság!), és azt mondja, hogy nem tartoznak a lakásmaffia áldozatai ennek a törvénynek a hatálya alá.

A lakásmaffia áldozatainak 10 százaléka ellen erőszakos bűncselekményt követtek el, és amennyiben ők nem is tartoznak hozzá, az 1. §-hoz írt részletes indoklás a következőt mondja: “Áldozat a bűncselekmény sértettje, valamint az a természetes személy, aki a bűncselekmény közvetlen következményeként sérelmet, lelki sérülést, érzelmi megrázkódtatást, illetve vagyoni kárt szenvedett. Tipikus esete a lakásmaffia áldozatainak és a családon belüli erőszak áldozatainak.

Benne van a törvényben az is, hogy azonnali pénzbeni segítséget kell nyújtani annak, aki nem tud hol lakni, akinek az ellátásáról gondoskodni kell bűncselekmény okán. Akit a családon belüli erőszak kapcsán kékre-zöldre vertek, kérem szépen, és kiűzték a lakásából a gyerekeivel együtt, az idetartozik, csak az a baj, hogy szerintünk, képviselők szerint a kormány előterjesztése szerint nem. És ez nagy hiba!

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai