Készült: 2020.07.06.05:52:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2005.10.18.), 140. felszólalás
Felszólaló Kosztolányi Dénes (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! A névjegyzékről szóló vagy folytatott vita számomra egyértelművé teszi, hogy az általam benyújtott módosítás helyes, ugyanis annak indokolása igen rövid, és ha képviselő asszony előtt nincs ott, akkor most fölolvasom. Indokolás: a jelenlegi rendezés megfelelő. Ez a lényeg. A törvényjavaslat fölöslegesen avatkozik be olyan folyamatokba, amelyekre az önkormányzatok különböző, de célravezető eljárási módszereket találtak ki, és demokratikusak, képviselő asszony. Valaki az önkormányzathoz fordul lakásproblémája megoldásával; címzi a levelet a polgármesternek, az alpolgármesternek, a jegyzőnek, bárkinek. Onnantól kap egy előterjesztést az adott önkormányzat szociális bizottsága, kap egy előterjesztést a vagyonbizottság is, és akkor igen, demokratikusan - még egyszer hangsúlyozom - minden, önkormányzatban részt vevő párt képviselőivel megtárgyalják ezeket a dolgokat két bizottságban is, van-e lakás, tudunk-e adni, rászorult-e, hogyan és miképpen, és akkor tesznek egy javaslatot. A javaslat a képviselő-testület elé kerül, és a képviselő-testület dönt arról, hogy kiutalják-e a lakást, szerződést kötnek-e vele, vagy nem kötnek vele szerződést.

Ennek a rendszernek óriási előnye, és a rendszerváltás óriási előnye, hogy az önkormányzathoz fordulok egy igényemmel, és az önkormányzat belátható időn belül, mondjuk, kétszer 30 nap alatt megmondja nekem, hogy mire számíthatok. Az önök által elővett, hajánál fogva előrángatott névjegyzék egy porhintés. Föl fogják venni a névjegyzékre, és nem mondanak neki semmit, csak értesítik majd arról, hogy önt névjegyzékbe vettük. Ettől szeretnénk megóvni a rászorulók tömegeit, hogy saját maguk rózsaszínnek lássák a jövőt.

Az önkormányzat pedig felelős azért, hogy 60 napon belül speciálisan az adott ügyben, személyre szólóan válaszoljon, mert ez az önkormányzat kötelessége, és nekünk, képviselőknek s önkormányzati embereknek ez a kötelességünk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Én a jövőben is így fogok eljárni, és szeretném, ha az önkormányzatok is így járnának el.
Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai