Készült: 2020.07.13.23:36:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

282. ülésnap (2005.12.19.), 48. felszólalás
Felszólaló Gúr Nándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, alelnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Miniszter Úr! Nem gondolom, hogy bárki előtt kérdéses lenne annak a fontossága, hogy a regionális fejlesztési operatív programok keretei között beadott pályázatok, megszületett döntések mennyire fontosak. Azt gondolom, hogy legalább ennyire fontos vagy ettől talán még fontosabb az, hogy ezek a pályázatok, amelyek befogadásra kerültek, megvalósításra is kerüljenek. Már csak azért is, mert a nemzeti fejlesztési terv keretei közötti pénzeszközök nagyjából úgy a tízszeresét jelentik annak a pénzeszköznek, amit korábban a Széchenyi-terv keretei között mozgattak meg. Ilyen értelemben nem mindegy, hogy milyen hatásfokkal, jóságfokkal mozdulnak meg ezek a források.

Az iránt érdeklődnék, miniszter úr, hogy az elmúlt időszakban ez idáig mennyi azoknak a pályázatoknak a száma, ami beadásra került, illetve hány döntés született a beadott pályázatokkal kapcsolatosan, milyen összegszerűségben, és ezeknek milyen nagyságrendje az, ami gyakorlatilag kézzelfogható fejlesztésekkel párosul, és milyen összefüggésrendszerben vizsgálható a foglalkoztatásra gyakorolt hatása mindezeknek.

A másik kérdésem az lenne, hogy a ROP céljai között egyértelműen megfogalmazódik az, hogy a forrásoknak legalább a 75 százaléka a négy fejletlenebb régió vonatkozásában kell hogy összpontosuljon, ott valósuljon meg. Szeretnék érdeklődni afelől, hogy ez így történik-e, így történt-e, és hogy ennek milyen hatékonysága van az elkövetkezendő időszakra nézve.

Utolsó kérdésként pedig azt szeretném feltenni, hogy 2006-ot érintően azok a korábbi időszakban, jelen időszakban is foganatosított hatékonysági tényezők érvényesülnek-e a későbbiekben is, amelyek eddig igazak voltak.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai