Készült: 2020.01.21.03:37:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap, 31. felszólalás
Felszólaló Kövér László (Fidesz)
Felszólalás oka Országgyűlés időkeretben történő tárgyaláshoz hozzájárult
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:42

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Most határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az előterjesztést a jegyző által ismertetett, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP kérése alapján módosított időkeretben tárgyaljuk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az időkeretre vonatkozó indítványt a Ház 130 igen szavazattal, 26 nem ellenében, tartózkodás nélkül támogatta.

Tisztelt Országgyűlés! A Mezőgazdasági bizottság múlt heti ülésén az élelmiszerlánccal kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló T/15372. számú törvényjavaslathoz a házszabály 70. § (1) bekezdése alapján túlterjeszkedő módosító javaslatot terjesztett elő T/15372/3. számon.

A házszabály 70. § (2) bekezdése szerint az Országgyűlés vita nélkül dönt arról, hogy a túlterjeszkedő módosító javaslat valamely szabályszerű módosító javaslat tartalmával való összefüggése vagy a házszabály 44. § (1) bekezdésében meghatározott szempontok érvényesítése miatt nyilvánvalóan szükséges-e.

A döntést megelőzően a túlterjeszkedő módosító javaslatot benyújtó bizottság előadója, majd a bizottságban megfogalmazódott kisebbségi vélemény előadója szólalhat fel, összesen négyperces időkeretben. Ezt követően a törvényjavaslat előterjesztője ismertetheti álláspontját kétperces időkeretben. Kívánnak-e élni ezzel a lehetőséggel? (Jelzésre:) Elsőként megadom a szót Horváth Istvánnak, a Mezőgazdasági bizottság előadójának.

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai