Készült: 2020.09.24.18:20:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

88. ülésnap, 207. felszólalás
Felszólaló Steinerné Vasvári Éva (Fidesz)
Felszólalás oka képviselő elfogadta a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:08

Felszólalások:  <<  207  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Az interpellációm beadása óta eltelt idő nyilvánvalóvá tette számomra is, hogy a tiszaújvárosi eset nem egyedi eset, hanem egyike a befektetési szolgáltatások területén napjainkban tapasztalható visszaéléseknek. Ez számomra azt jelenti, hogy az előző ciklusban hozott, a befektetési szolgáltatásokról szóló 1997. évi törvény nem védi kellően a polgárok megtakarításait.

Tisztelt Miniszter Úr! A jövőjük érdekében takarékoskodó emberek bíznak a törvényekben. A bizalom azonban csak akkor őrizhető meg, ha a visszaéléseknek még a lehetőségét is megszüntetjük. Nem nézhetjük tétlenül, hogy felelőtlen befektetési szolgáltatók eltapsoljanak akár egyetlen fillért is a családok megtakarításából. Ha kell, a törvényt szigorítsuk, ha kell, a felügyelet jogköreit és természetesen lehetőségeit bővítsük. Úgy gondolom, az Országgyűlés ebben az önök partnere lesz.

Bízva a törvénymódosítás eredményességében és a konkrét eset gyors és hatékony felderítésében, elfogadom a miniszter úr válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  207  >>    Ülésnap adatai