Készült: 2020.01.23.03:10:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

8. ülésnap (2018.06.12.), 62. felszólalás
Felszólaló Balla Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:49


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALLA MIHÁLY, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! Horvátország csatlakozásával az Európai Unióhoz az Európai Unió által a Moldovai Köztársasággal kötött, a közös légtér létrehozásáról szóló megállapodást is módosítani kellett a jegyzőkönyv aláírásával. Magyarország érdeke a keleti partnerségi program erősítése. Ez biztonsági érdek is, hiszen minél több szövetségese van az Európai Uniónak keleten, annál erősebb lesz. Hazánk támogatást nyújt a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseihez, illetve nemzetközi fejlesztési együttműködési programok révén is igyekszik hozzájárulni az ország integrációját és modernizációját elősegítő folyamatok sikeréhez.

Az Európai Unió és Moldova között a közös légtér létrehozásáról aláírt megállapodás célja, hogy olyan közös légteret hozzanak létre, amely a felek számára kölcsönös piacra jutást tesz lehetővé a légi közlekedési piac tekintetében. Magyarország egyúttal támogatta a Moldovával megkötött társulási és vízummentességi megállapodást is. A társulási megállapodás bizonyítja az Európai Unió elkötelezettségét aziránt, hogy a Moldovai Köztársasággal szorosan együttműködve továbbmélyítse a két fél közötti politikai társulást és gazdasági integrációt.

A közös légtérre vonatkozó megállapodást módosító jegyzőkönyv aláírásával, illetve kihirdetésével Horvátország is részesévé válik a megállapodásnak. Kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai