Készült: 2020.08.08.08:54:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap (2005.11.28.), 322. felszólalás
Felszólaló Lengyel Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  322  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ehhez a témakörhöz adtam be jómagam is módosító javaslatot. Nevetséges, hogy egy európai biztosi elszólás miatt hirtelenjében ilyen hatalmas nagy átalakulás történik a magyar adórendszerben, a bor jövedéki adójában, amit azután természetesen más címen, de visszaszednek a termelőktől, majd pedig hoznak egy olyan szabályozást, amely hátrányt biztosít azok számára, akik Magyarországról exportálnak bort. Mint tudjuk, rettenetesen nehéz helyzetben vannak azok, akik bort akarnak kivinni az országból, és természetesen a legcélszerűbb őket néminemű fizetési kötelezettséggel sújtani, hogy kicsikét romoljon a versenypozíciójuk. Nos, ezt messzemenően nem tudjuk támogatni, ezt a kérdést mindenféleképpen meg kell oldani.

Az viszont egyszerűen meglep, hogy akkor, amikor arról beszélünk, hogy Magyarországon legyen tiszta, jó minőségű bor, akkor elhangozhat a magyar parlamentben olyan, hogy a mennyiség a lényeg.

Tisztelt Képviselőtársaim! Nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség a lényeg. A minőség a lényeg! Még egyszer mondom, az a lendületes és bátor bejelentés, miszerint meg kell védeni a gazdákat az Európai Unióval szemben: ne azzal törődjünk, hogy az Európai Unió mit tesz, azzal törődjünk, hogy a magyar gazdákat hogyan tudjuk kedvező helyzetbe hozni az európai uniós piacon, illetve azon kívül. Nos, ez a szabályozás a jelen formájában nem ezt biztosítja, pontosan az ellenkezőjét, ezért ezen változtatni kell.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  322  Következő    Ülésnap adatai