Készült: 2020.04.05.22:55:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

247. ülésnap (2009.11.24.), 96. felszólalás
Felszólaló Herbály Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:30


Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Megköszönöm a vitában való részvételt, és jelezni szeretném Kékkői képviselő úrnak, hogy a forintos szankció megjelenítését a mezőgazdasági bizottság észrevette, és tudomásom szerint egy bizottsági módosító indítvány van előkészítésben, és több helyen igyekszik pontosítani az előterjesztésen.

Köszönöm az észrevételeket, köszönöm Gőgös Zoltán államtitkár úrnak a vitában kisegítő részvételét, és azt kérem a képviselő uraktól, hogy lehetőleg a célt tekintve ne csak tartózkodással, hanem igen szavazatukkal is támogassák majd a szavazáskor a törvényjavaslatunkat.

Egyébként azt a kívánságát képviselőtársamnak, hogy ne ilyen sűrűn változzon a leánykori nevén MVH-törvény, azt elég nehéz teljesíteni, erre államtitkár úr is kitért. Azt gondolom, a következő időszakban, ha pontosan és ütemesen kívánjuk a kifizetéseket, a pályázatok elbírálását végezni, akkor bizony hozzá kell nyúlni az MVH-törvényhez, mert a nagyszámú résztvevő és az MVH mint intézmény rendelkezésére álló kapacitás bizony sokszor ellentmondásba kerül egymással, és a Ket.-ről szóló törvény alapján bizony súlyos zavarokat okozhat a támogatásra rendelkezésre álló alapoknál, a költségvetésnél, ha ehhez nem nyúlunk majd hozzá. De ez egy másik történet. Én azt kérem, hogy ezt a javaslatunkat támogassák.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai