Készült: 2020.04.10.01:41:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap (2009.11.23.), 180. felszólalás
Felszólaló Herbály Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Enyhén szólva túlzásnak tartom, hogy a józan észnek ellentmondónak tartja képviselőtársam azt, hogy mi nem fogadtuk be ezt a módosító indítványukat. Én a bizottsági ülésen is elmondtam, bizottsági üléseken is elmondtam, hogy mind a módosító javaslattal, mind pedig a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának felvetéseivel elvileg és részben egyetértek.

Jelen pillanatban azonban mindannyiunk biztonsága érdekében a tározók megépítése vagy meg nem építése forog kockán, és bizony sajnos a gazdáink nem úgy gondolkodnak, mint Ángyán képviselő úr vagy Bencsik János képviselő úr, akik javaslatot tettek, vagy Nagy Andor képviselő úr. Úgyhogy mi azt gondoljuk, hogy valahol a kettő között lenne az igazság, ha azt meg tudnánk találni. Azt szokták mondani, hogy a folyón akkor kell átmenni, amikor odaérünk. Én meg úgy gondolom, hogy a tározókkal kapcsolatos korlátozásokat akkor kellene életbe léptetni, amikor a tározók megépülnek, és elkövetkezik az elárasztás, aminek az időpontját nem is tudjuk, és akkorra ki kellene dolgozni egy olyan, a tározókra vonatkozó támogatási rendszert, ami a gazdák számára elfogadható lenne.

Egyébként az, hogy azért a támogatásért, amit egyébként is megkapnak, de nem engedélyezzük nekik a különböző termelési, technológiai munkákat, az nem kielégítő indok.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai