Készült: 2020.07.16.07:04:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

142. ülésnap, 182. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 7:18

Felszólalások:  <<  182  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Javaslom a kormánypárti frakcióknak, hogy a határozatképesség helyreállítása érdekében tegyenek intézkedéseket. Nem akarok inkorrekt lenni, úgyhogy megvárom, amíg elfoglalják helyüket, de utána hosszú szavazás elé nézünk, úgyhogy szeretném kezdeni a munkát. (Zaj.) Kérem, ellenőrizzék le a kártyáikat, hogy benne vannak-e a szavazógépben, ne kelljen ezen vitatkoznunk.

Tisztelt Országgyűlés! Most részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2012. évi egységes költségvetéséről szóló T/4906. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

195 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 32 tartózkodás mellett az Országgyűlés elfogadta a javaslatot.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a szakképzésről szóló T/4919. számú törvényjavaslatot. Elnézést, Nyikos úr gombját látom bekapcsolva. (Dr. Nyikos László nemet int.) Tárgytalan, akkor szavazunk tovább. Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a szakképzésről szóló T/4919. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

251 igen szavazat, 34 nem, 1 tartózkodás. Látok jelzést, Göndör István jelzi, hogy nem működik a gépe. (Göndör István: Az előzőnél sem működött.) Már az előzőnél sem működött. Akkor a mostanihoz hozzáteszünk egy - feltételezem - "nem"-et, tehát 251 igen szavazattal, 35 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az Országgyűlés a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Közben kérem a technikus kollégákat, hogy nézzenek rá Göndör István úr gépére, hogy ne kelljen egész este ezzel problémázni. Működik a gép, képviselő úr? Kártya ki-be, hátha úgy sikerül. (Göndör István: A belépést nyugtázza, csak szavazni nem tudok!) Megyünk tovább.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a munka törvénykönyvéről szóló T/4786. számú törvényjavaslatot.

Szavazzanak most! (Szavazás.)

271 igen szavazattal, 42 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés részletes vitára bocsátotta a törvényjavaslatot.

A részletes vitákra ma este kerül sor.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítéséről, az azokkal kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról, a hadköteles-nyilvántartás vezetése, a gazdasági és anyagi szolgáltatások biztosítása érdekében teljesítendő adatszolgáltatásokról és a honvédelmi ágazatban használt igazolványokkal kapcsolatos adatkezelésről szóló T/4991. számú törvényjavaslatot. Szavazzanak most! (Szavazás.)

310 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátottuk.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló T/4986. számú törvényjavaslatot. Szavazzanak most! (Szavazás.)

323 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátottuk.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló T/4916. számú törvényjavaslatot. Most szavazzanak! (Szavazás.)

296 igen szavazattal, 38 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a bírósági végrehajtással kapcsolatos és egyéb igazságügyi törvények módosításáról szóló T/4918. számú törvényjavaslatot. Szavazzanak most! (Szavazás.)

331 igen szavazattal, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés elfogadta a javaslatot.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény, a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény, továbbá az ezekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/4922. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

262 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 37 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés.

Holnap kerül sor a részletes vitára.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a nemzeti köznevelésről szóló T/4856. számú törvényjavaslatot.

Szavazzanak most! (Szavazás.)

295 igen szavazattal, 51 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés.

Szerdán kerül sor a részletes vitára.

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelemről határozunk. A Jobbik képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön az alkotmányügyi bizottság által elutasított, a büntető törvénykönyvről szóló '78. évi IV. törvény módosításáról szóló T/4241. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megadom a szót Volner János képviselő úrnak, aki meg kívánja indokolni a tárgysorozatba-vételi kérelmet ötperces időkeretben.

Öné a szó, képviselő úr.

Felszólalások:  <<  182  >>    Ülésnap adatai