Készült: 2020.09.19.02:24:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

206. ülésnap (2001.05.09.), 277. felszólalás
Felszólaló Molnár Albert (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:37


Felszólalások:  Előző  277  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Itt már szó volt a különböző pártok statisztikájáról, most következzék az MSZP-é. Valóban jelentős mennyiségű módosítást adtunk be, és most 92 darabról szeretnék önöknek elszámolni. Általában el kell mondanom, hogy törvénymódosításainkat kizárólag a verseny kiteljesedése érdekében adtuk be, mert mi komolyan vettük azt, az MSZP komolyan vette, hogy a fogyasztók érdekéről is kell hogy szóljon ez a törvény.

A 92 darab módosításunk elsősorban a postáról szól, a posta-távközlés-hírközlés háromszögről, hisz nagyon erőltetettnek érezzük a posta és a távközlés egy törvényben való szabályozását. Véleményem szerint akkor érdemes két területet egybemosni, amikor annak számos hasonlóan szabályozható területe ér össze. A mi álláspontunk szerint itt jelenleg kizárólag a távirat-szolgáltatás az, ami a postát és a távközlést összeköti.

Azért is tartjuk erőltetettnek a posta és a távközlés összemosását, mivel a távközlés egy keretszabályozással van elintézve, míg a postáról egy részletes, nagyon részletes szabályozás jelenik meg a törvényjavaslatban, például hogy használhat-e a postás gázspray-t, vagy addig a pontig, hogy állíthat-e csapdát. Ugye, ez nem hasonlítható azzal, ami a távközlésnél van.

Az első szakaszban beadott módosításainkban mi azt gondoljuk, hogy értelemszerű, hogy a fogalomértelmezéseket előrevegyük, hisz ha valaki végigolvas egy törvényjavaslatot, akkor először olvassa el a fogalomértelmezéseket, és utána olvassa el magát a törvényt, hisz nem fogja érteni, amikor az 1. §-nál a 70. §-ra hivatkozunk, vagy a 4. §-nál a 25. §-ra. Tehát úgy gondoljuk, hogy ezt feltétlenül fordítva kell megtenni.

Még egy érv: a hírközlési berendezés alatt postai és távközlési berendezést értünk, vagy hírközlési szolgáltatás alatt postai és távközlési szolgáltatást értünk. Jelenleg postai berendezés például a postaláda vagy a bérmentesítő berendezés; ezek nem hasonlíthatók a távközlésben levő nagyon jelentős eszközökhöz.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  277  Következő    Ülésnap adatai