Készült: 2020.09.26.04:24:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2001.02.15.), 54. felszólalás
Felszólaló Molnár Albert (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR ALBERT (MSZP): Tisztelt Államtitkár Asszony! Azért kértem szót, hogy visszakanyarodjunk a munkavédelemhez (Dr. Takács Imre: Végre már!), de ezt megtette az előttem szóló. A jó munkáltató előírások nélkül is megfelelő munkakörülményeket biztosít, esetleg nem a szabályozásból adódóan, hanem magával hozza, mondjuk, az anyaországból azt a munkakultúrát, ami erre őt, a vállalatát, az imidzsét kötelezi.

Nekem vannak jó tapasztalataim is. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem szabad a tőke lelkiismeretére hagyni, hogy a munkavállalókkal szemben milyen magatartást képvisel. Ezért feltétlenül fontos, hogy a végrehajtási munkát a kormány egy határozott időben, és még a 2001. éven belül végezze el. Csak egy közvetett utalást tartalmaz arra, hogy mikorra végzi el a kormány. Mi be fogunk adni egy módosítást, amely igenis minél hamarabbi határidőt, emberi léptékkel végrehajtható határidőt szabna meg.

Szembetalálkoztam azzal a problémával, hogy a költségvetésben vajon van-e forrás arra, hogy azokra a módosításokra vagy a bevezetendő programokra lesz-e egyáltalán keret.

A harmadik: úgy gondolom, a szabályozás vonatkozásában nagyon elmentünk a munkavállalók védelmére, de mindenképp mérlegelés szükséges a munkavállalók terhei vonatkozásában is, tehát mind a két felet kellően védenie kell a szabályozásnak. Célszerűnek tartanám, hogy egységes irányítás alá kerüljön ez a terület, mert csak így lehet biztosítani a megfelelő felelősséget.

Tisztelt Államtitkár Asszony! Kérem önt, hogy minél hamarabb dolgozzák ki a részletes programot, hogy a továbbiakban ne mondhassák azt, hogy államilag támogatjuk a munkavállalók kizsákmányolását, mert mondhatják, hiszen ha nem hozunk szabályozást, könnyen ránk foghatják ezt.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai