Készült: 2020.10.26.02:34:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 168-170. felszólalás
Felszólaló Horn Gábor (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ügyrendi kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  168 - 170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORN GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! - ha lehet ez mondani, húszegynéhány emberre. A magam részéről - folytatva a Nagy Sándor által elmondottakat - minden szempontból aggályosnak látom azt, hogy a közoktatási törvény általános vitája péntek este háromnegyed hatkor folytatódjék, már csak azért is, mert az egyik oldalon a napirendben, amelyet elfogadtunk, körülbelül 17 órakor van vége a mai napnak, a másik oldalon pedig a miniszter úr nem teszi tiszteletét a mai vitán se, és nem tette tiszteletét egyébként a vezérszónoklatok első részénél sem a parlamentben, nyilván nagyon fontos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni. Azt gondolom, az ő 85 perces példátlan hosszúságú, eddig a magyar parlamentben nem látott expozéja után méltatlan dolog péntek este általános vitát folytatni arról a közoktatásitörvény-tervezetről, amelyről, ha jól értem, maguk a kormányzó pártok is, illetve a miniszter is úgy gondolja, hogy meghatározó jelentőségű az elkövetkező időszakra nézve.

Azt javaslom ennek megfelelően, hogy az elnök úr napolja el a közoktatási törvény általános vitáját egy következő időszakra, már csak azért is, mert lehetetlen helyzet az, hogy sem a közvélemény, sem pedig a parlamenti képviselők nagy része nem tud rész venni, sem pedig a kormányzó pártok vagy a kormány képviselői nem tudnak részt venni ezen a vitán. Én például nagyon hiányolnám, mondjuk, az agrártárca képviselőjét a közoktatási törvény vitájából, amikor azt látom, hogy megállapodik az agrártárca minisztere és a közoktatásért felelős miniszter az agrár szakképzés...

ELNÖK: Képviselő Úr!

HORN GÁBOR (SZDSZ): ...tollvonallal történő áthelyezésében az agrártárcához. A magam részéről kérném az elnök urat, hogy napoljuk el ezt a vitát a következő időszakra. Meg lehet fontolni, hogy ez esetleg ne három hét múlva legyen, és folytatódjék normális, méltó körülmények között a közoktatási törvény általános vitája úgy, hogy azt a közvélemény, a szülők, a pedagógusok is valamilyen formában figyelemmel kísérhessék.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)
Felszólalások:  Előző  168 - 170  Következő    Ülésnap adatai