Készült: 2020.10.21.04:18:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 290. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Sürgősség elutasítva
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  290  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/5185. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 126 igen szavazattal, 184 nem ellenében és 16 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét nem fogadta el.

 

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja kérte az Országgyűlés döntését Nagy Sándor és más képviselők T/5266. számon előterjesztett, a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről. A Házszabály rendelkezései szerint a tárgysorozatba-vételről az Országgyűlés az előterjesztő ötperces felszólalása után határoz. A tárgysorozatba-vétel tárgyában képviselőcsoportonként egy képviselő és az elsőként felszólalásra jelentkezett független képviselő legfeljebb kétperces időtartamban felszólalhat, majd az előterjesztő a felszólalásokra legfeljebb kétperces időtartamban válaszolhat.

Megkérdezem Nagy Sándor képviselő urat, illetőleg az előterjesztők valamelyikét, hogy kíván-e felszólalni.

Megadom a szót Göndör István képviselő úrnak, ötperces időkeretben.

Öné a szó, képviselő úr.

 
Felszólalások:  Előző  290  Következő    Ülésnap adatai