Készült: 2021.06.12.19:09:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 125. felszólalás
Felszólaló Dr. Zsiga Marcell (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:32


Felszólalások:  Előző  125  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ZSIGA MARCELL (Fidesz): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Ha felidézzük emlékezetünkben 2010 tavaszát, akkor azt láthatjuk, hogy a kormány már a nemzeti együttműködés programjában bizonyította elszántságát a közbiztonság, a rend helyreállításával kapcsolatos teendők tekintetében.

Biztonságos Miskolc? Fontos nekünk, hogy Miskolc olyan város legyen, amelynek polgárai nyugodt körülmények között biztonságban élnek, hangzott a Fidesz-KDNP pártszövetségének kampányígérete a biztonság helyreállítása tekintetében. Borsod-Abaúj-Zemplén megye az ország egyik legnagyobb területű és lakosságszámú megyéje, azonban az országban regisztrált bűncselekmények csak mintegy 6 százalékát követik el itt. Ennek ellenére a 2008-2010 közötti időszakban 19 134 bűncselekményt regisztráltak Miskolc városának területén. A rendfenntartói beszámolók alapján nőttek a durva, agresszív, akár az élet kioltására is alkalmas bűncselekmények, ugyanakkor ugyanebben az időben a rendőrség létszáma lecsökkent, és ez így összességében Miskolcot az ország egyik legveszélyeztetettebb városává tette.

(17.20)

Az elmúlt két év során számos lépés történt a közbiztonság erősítése érdekében Miskolcon. Ezek a lépések azt a célt szolgálták, hogy a miskolciak visszanyerjék a rendbe és a közbiztonságba vetett hitüket. Tudják, hogy az önkormányzat és a rendészeti szervek képesek megvédeni az embereket és vagyontárgyaikat. Rendszeres és szigorú ellenőrzések indultak az érintett területeken, a város rendőri állománya, valamint a megye rendőri állománya is több mint 200 fővel emelkedett. A fokozott ellenőrzésekben 2010 novembere és 2012 augusztusa között 214 fő elfogására, 116 fő előállítására került sor. Az elmúlt héten pedig a város különböző pontjain a lakossági igények szerint többek között 20 fő új gyalogos járőrpár kezdte meg a munkáját az önkormányzat és a Belügyminisztérium közös megállapodása alapján.

Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezek alapján tisztelettel kérdezem, hogy milyen intézkedésekről, illetve egyéb megállapodásról tud beszámolni, amelyek hozzájárulhatnak Miskolc és térsége közbiztonságának további javításához.

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  125  Következő    Ülésnap adatai