Készült: 2021.05.09.06:06:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap (2017.10.16.), 78. felszólalás
Felszólaló Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:39


Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ismeretes, Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP, DK és Együtt önkormányzati képviselője, aki ügyvédként is az MSZP és a DK jogi képviseletében több képvi­selő és politikus képviseletét ellátta, költségvetési csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által irányított bűnszervezet, amely a Human Operator Zrt. munkaerő-közvetítése köré csoportosult, 2013-16 között több mint 3 milliárd forint kárt okozott a magyar költségvetésnek, ennek a bűnszervezetnek 17 tagja jelen pillanatban előzetes letartóztatásban van.

Mindezen tevékenység folytatásához Czeglédy Csaba a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Porfólió Zrt.-től 80 millió forint kölcsönt vett fel abból a célból, hogy a diákok elmaradt bérét kifizesse, de ezt nem tette meg. Az állam megkárosítása mellett a Czeglédy által irányított bűnszervezet idén májusban-júniusban fizetésképtelenné vált, ennek alapján közel ezer diák nem kapta meg a neki járó bérét, járandóságát, és ezt a Czeglédy Csaba által irányított Human Operator Zrt. a mai napig nem fizette ki, így jelentős kárt okozott ezen diákoknak.

A károsult diákok hiába várnak a pénzükre, Czeglédy Csaba csupán ígéretet tett erre, de nem fizette ki, miközben Czeglédy Csaba a mai napig 2,4 millió forint bért vett fel a Human Operator Zrt.-től, több mint egy kilogramm tömbaranyat foglaltak le tőle egy titkos osztrák széfben, és közel 60 millió forintos luxusautóval jár, a diákok pedig a mai napig is futnak a bérük után. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyen!)

Tisztelt Államtitkár Úr! Adódik a kérdés, hogy a kormány tervezi‑e a közel ezer károsult diák kártalanítását annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapják ezt az összeget, és ne kelljen a diákoknak azt a hosszú és bonyolult jogi eljárást kivárni, amelynek a végén esetlegesen a bíróság majd az elmaradt kárt a diákok javára megítéli. Kérem, államtitkár úr, tájékoztasson ezzel kapcsolatban, és várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai