Készült: 2021.05.15.22:18:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap (2017.10.09.), 18. felszólalás
Felszólaló Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:15


Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Újabb epizódjához érkezett a magyar baloldali bűnügyi teleregény, amelynek a főszereplője nem más, mint Czeglédy Csaba, aki az MSZP és a DK pénztárnoka.

Mint önök is tudják, 2002-ben Czeglédy Csabát már jogerősen elítélték költségvetési csalás miatt, idén nyáron pedig egy újabb bűncselekmény miatt került előzetes letartóztatásba, ugyanis az általa irányított bűnszervezet több mint 3 milliárd forint áfát nem fizetett be a magyar költségvetés részére, és így jelentős kárt okozott. Ennek a bűnszervezetnek jelenleg 14 tagja ül előzetes letartóztatásban.

Tisztelt Ház! Arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, aki ezer szállal kötődik az MSZP-hez és a DK-hoz; arról a Czeglédy Csabáról, aki jelenleg is az MSZP és a DK önkormányzati képviselője Szombathelyen, továbbra is kapja a juttatását; arról a Czeglédy Csabáról, aki jelenleg 2,4 millió forint juttatást kap a Human Operator Zrt.-től; arról a Czeglédy Csabáról, aki több száz diákot és gyereket csapott be azáltal, hogy az általuk elvégzett munkát a mai napig nem fizette ki. (Dúró Dóra: Elszámoltattátok?)

Engedjék meg, hogy itt jegyezzem meg, hogy a diákokat képviselő érdekszervezet a kormányhoz fordult, amelynek alapján a kormány október 5-én bejelentette, hogy vizsgálja annak lehetőségét, hogy miképpen lehet a károsult diákokat (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Kormányon vagytok! Téged meg öt évvel ezelőtt ezért fizettek!) kártalanítani.

Arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, tisztelt Ház, aki egy 60 milliós luxus Audival járt, miközben a diákok a pénzüket nem kapták meg; illetve arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, akinek egy titkos ausztriai széfjében több mint egy kiló aranyat foglaltak le.

Én azt gondolom, ez teljes mértékben azt igazolja, hogy az MSZP és a DK mellszélességgel kiállt Czeglédy Csaba mellett, az összefonódás teljesen egyértelmű ebben az ügyben, ezer szállal kötődik Czeglédy Csaba a baloldalhoz (Közbeszólások a Jobbik soraiból, többek között: Harmadjára mondod el!), nemcsak abban a formában, hogy Botka László és Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét, illetve más MSZP-s képviselők képviseletét látja el, de ő vezette 2015-ben Veszprémben Kész Zoltán kampányát is.

Azt is szeretném elmondani önöknek, hogy a múlt héten újabb információ látott napvilágot ebben a teleregényben, ugyanis nyilvánosságra került az a szerződés, amely alapján a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. (Szilágyi György: Akit elszámoltattak elszámoltatási biztosok…) több mint 80 millió forint kölcsönt adott a Czeglédy irányítása alatt álló Human Operator Zrt.-nek, ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy a bűnszervezet továbbra is működni tudjon. (Szilágyi György: Elszámoltatási biztos voltál?) Én azt gondolom, hogy ez teljesen egyértelműen igazolja az MSZP és a DK irányában azt az összefonódást, amely Czeglédy tevékenységéből adódott.

Illetőleg milyenek a véletlenek, tisztelt Ház, az Altus ugyanannál a banknál vezeti a bankszámláját, mint ahol Czeglédy Csabától lefoglalták a titkos széfben azt a közel egy kilogramm aranyat. Ebben az ügyben a rendőrség folytatja az eljárást annak tisztázása érdekében, hogy valóban Czeglédy Csaba tulajdonát képezi‑e a lefoglalt arany.

Én azt gondolom, hogy ez az ügy a szocialisták egyik legaljasabb cselekménye az elmúlt időszakban, és nem azért, mert falaznak Czeglédynek, illetve Czeglédy kezét egy percig nem engedik el, hanem azért, mert ebben az ügyben diákokat és gyerekeket károsítottak meg, illetve diákokat és gyerekeket használták fel pártcélokra.

Adódik a kérdés, tisztelt Ház, mi az oka annak, hogy ilyen mértékben falaznak a szocialisták és a DK Czeglédy Csabának, mi az oka annak, hogy Gyurcsány cége ilyen nagyságú, több mint 80 millió forintos kölcsönt biztosított (Szilágyi György: Az a baj, hogy nem számoltattátok el a Gyurcsányt!) Czeglédy Csaba cégének. Illetőleg teljesen egyértelmű ezekből a dolgokból, hogy valójában az a pénz, amelyet a nyomozó hatóság keres, ez a több mint 3 milliárd forint, amelyet Czeglédy Csaba bűnszervezete eltüntetett, az MSZP és a DK pártkasszájába vándorolt. Én azt gondolom, hogy a hatóságnak ezt mindenképpen ki kell deríteni.

 

 

 (11.50)

 

Úgy gondolom, hogy végre az MSZP-nek és a DK-nak Czeglédy ügyében színt kell vallani, miközben valóban egy újabb információ is napvilágot látott: az ügyészség vesztegetés miatt nyomozást rendelt el, tekintettel arra, hogy a Szeviép-károsultakat képviselő baloldali ügyvédet Czeglédy Csaba megzsarolta, és azt ajánlotta fel neki, hogy amennyiben Botkát nem támadja tovább, több tíz millió forintot fog kapni. Ez egy újabb fejlemény, amelyet mindenképpen tisztázni kell. Köszönöm szépen, és várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 
Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai