Készült: 2020.07.08.12:24:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2005.03.08.), 68. felszólalás
Felszólaló Czerván György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:12


Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZERVÁN GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én is Orosz Sándor képviselőtársamnak nem a mostani, hanem az azt megelőző felszólalására szeretnék röviden reagálni, hogy ki hogyan olvasta el az alaptörvényt.

Ezt azt az alaptörvényt az FVM terjesztette be, nem tudom, hogy mennyire alaposan tanulmányozták a módosítás elkészítése során, hiszen - és ez felmerült a korábbi vitákban is - az alaptörvény tíz paragrafusból áll, ebből kilencet módosítana. Fel is merült az, hogy akkor talán célszerű lenne egy új törvényt beterjeszteni a tisztelt Ház elé. Paradox módon éppen az 5. §-t nem kívánja módosítani, ahol viszont az uniós csatlakozásra való felkészítésre történő utalás van, ami már nyilván nem aktuális, tehát mindenképpen módosítani kell.

 

(11.20)

Tehát ilyen értelemben, azt hiszem, alaposabban lehet tanulmányozni ezt az előterjesztést. Mondom még egyszer, nekünk az a gondunk, hogy úgy érezzük - függetlenül attól, amit önök mondanak, mert talán sok mindenben egyetértünk, és talán a módosítások folyamán lesz olyan ellenzéki módosítás, amit önök esetleg el fognak fogadni, de úgy érezzük -, hogy most ebben a formában ez egy visszalépés a ’97. évi alaptörvényhez képest, ahhoz képest, amik ott megfogalmazásra kerültek. Ez a problémánk.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai