Készült: 2020.07.12.03:00:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

182. ülésnap (2004.11.04.), 146. felszólalás
Felszólaló Czerván György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:23


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZERVÁN GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Sajnálom, hogy a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter úr eltávozott; hiányolta a Fidesz agráros vezérszónokát, és erre ő elment. Amiről viszont beszélt, arra szeretnék reagálni.

Az a baj - és ezt nem értette meg talán a miniszter úr, legalábbis nem a lényeget fogta meg -, hogy az agrár-költségvetési fejezeten belül a nemzeti támogatások aránya folyamatosan csökken, ez 2003-ban még 215 milliárd forint volt, az idén várhatóan mintegy 150 milliárd forint lesz, és a 2005-ös költségvetésben is hasonló nagyságrend van. Tehát a mi problémánk elsősorban az, hogy miért kell a nemzeti költségvetésnek megkezdenie a kivonulást az agrártámogatásokból.

Azt mondja meg valaki a kormány részéről, hol van az előírva, hogy ha az EU-források nőnek, akkor a nemzeti támogatásoknak, amelyeket egyébként jóváhagyattunk az Unióval, notifikáltattuk, akkor annak miért kell csökkennie. Nem ezeken a jogcímeken kellene az egyébként is meglévő versenyhátrányunkat a régebbi uniós tagállamokkal szemben lefaragni? Úgyhogy ez a lényege, tisztelt miniszter úr; majd adják át neki az MSZP-s kormánypárti képviselők. De majd a részleteket a normál felszólalásban szeretném elmondani ezzel kapcsolatban.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)




Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai