Készült: 2020.09.27.08:04:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

77. ülésnap (2003.06.03.), 229. felszólalás
Felszólaló Tóth András (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:38


Felszólalások:  Előző  229  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Elővettem az Országgyűlés által elfogadott napirendi javaslatot, amelyben az áll, hogy “részletes vitaö. A részletes vita a Házszabály rendelkezései szerint a benyújtott módosító indítványokról szól. Ha jók a papírjaim - remélem, jók -, itt van egy bizottsági ajánlás, amely bizottsági ajánlásban Demeter úr 17 módosító indítványáról van szó. Remélem, nem tévedek, hogy most az Országgyűlés asztalán ez a napirendi javaslat, tehát a 17 módosító indítványról vitatkozunk. Én nem tudom, hogy virtuális módon a Demeter úr által elkészített kapcsolódó módosító indítványok hogy kerülnek ide.

A Házszabály rendelkezései szerint ma annak a 17 módosító indítványnak az elbírálása a vita tárgya, amelyet a részletes vita megkezdéséig benyújtottak. Ennek megfelelően azt gondolom, hogy rá kellene térni az érdemi kérdésre, erre a 17 darab nagyszerű módosító indítványra, amelyekre egyébként majd az ötperces vita keretében ki fogok térni, mert megéri, hogy kitérjünk rájuk; valóban nagyszerű hatásúak azok a módosító indítványok, amelyeket Demeter úr benyújtott, és amelyek, enyhén szólva, az ügy komikus jellegét próbálják számomra elővetíteni.

 

(18.00)

 

Ennek megfelelően én azt szeretném kérni, hogy a Házszabálynak megfelelően erről vitatkozzunk, és ez legyen a mai részletes vita tárgya.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  229  Következő    Ülésnap adatai