Készült: 2020.09.20.03:24:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

74. ülésnap (2003.05.27.), 143. felszólalás
Felszólaló Tóth András (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  143  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Demeter képviselő úr, akkor én felolvasom az ön által idézett törvény preambulumát, hiszen nyilván nincs ott mindenki előtt ez a jogszabály : “Az Európai Unió minősített információi védelmének megteremtése érdekében az Országgyűlés a következő törvényt alkotja.ö Sehol semmilyen kiterjesztési szándék nincs, egyértelmű, egyenes mondat: jogharmonizációs célja van ennek a törvénynek.

Kettő: Demeter úr, az önök 2001-es törvénykezési programjában benne volt ennek a törvénynek a módosítása - valami miatt lekerült a napirendről. Tehát ez be volt tervezve az önök kormányzati időszakában, nem lett elvégezve, nyilván megvan ennek az oka - ez már a múlt kérdése.

Én arra gondolok, hogy miután egy pontos és határozott igent és terminust mondtam, hogy a kormány mikorra készíti el az új koncepciót, azt gondolom, tényleg érdemes lenne ennek a kérdésnek a vitájára visszatérni, mert hogy mi nincs itt, arról persze órákat vitatkozhatunk, de a törvényjavaslat szempontjából ez a kérdés itt és most indifferens.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  143  Következő    Ülésnap adatai